Una dintre cele mai utilizate funcții din ecosistemul Google, stocarea gratuită a fotografiilor în Google Photos, va fi eliminată de gigantul american începând din iunie 2021. Astfel, utilizatorii care vor dori să își păstreze fișierele în aplicație vor fi nevoiți să cumpere spațiu de stocare suplimentar. Acelaşi lucru se va întâmpla şi în cazul Google Drive. Documentele în format nativ, care nu erau până acum contorizate, vor fi și ele calculate alături de celelalte tipuri de fişiere și vor reduce astfel din cei 15 GB gratuiți pe care Google îi oferă oricărui utilizator.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Practic, începând din iunie 2021, ambele tipuri de conţinut – multimedia şi office – vor fi contorizate la comun, aici fiind incluse și fișierele din aplicația de poștă electronică, Gmail. Singura excepție pe care Google o va face în privința fotografiilor salvate este cea pentru deținătorii telefoanelor Pixel care sunt produse și vândute de Google.

Google îşi justifică decizia spunând că nu face decât să adopte aceeaşi politică folosită de majoritatea companiilor online şi că, oricum, oferă mai mult spaţiu decât alte servicii, precum iCloud al celor de la Apple care vine cu doar 5GB.

Compania americană încearcă astfel să-şi forţeze utilizatori să plătească abonament Google One pentru spaţiu suplimentar de stocare. Preţurile pentru Google One încep de la 10 de lei pe lună pentru 100GB spațiu de stocare, dar pot ajunge la 50 de lei pe lună pentru 2TB.

Pe de altă parte, utilizatorii vor considera că este o decizie nedreaptă, deoarece gratuitatea serviciilor Google făcea parte din înţelegerea nescrisă prin care gigantul american dobândea acces la datele personale ale utilizatorilor săi. Acum, Google vrea şi datele şi banii miliardelor sale de utilizatori.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania