Prefectura Bihor a anunțat joi că încep pregătirile pentru organizarea programului naţional de vaccinare anti-COVID-19.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“În vederea optimizării programului de vaccinare, Ministerul Sănătăţii a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Bihor ca, până în 16 noiembrie, să inventarieze personalul medical şi auxiliar de la nivelul întregului judeţ”, a transmis instituția.

Grupul de lucru pentru îmbunătăţirea tuturor activităţilor de vaccinare, constituit la nivelul Ministerului Sănătăţii, a elaborat pentru informarea corectă un material cu informaţii referitoare la platformele majore de dezvoltare a vaccinurilor anti-COVID-19.

La recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, programul se va desfăşura în etape, în funcţie de tipul şi disponibilitatea unuia sau mai multor vaccinuri. Astfel, în prima etapă se va include vaccinarea personalului medical şi auxiliar din unităţile medicale publice şi private; personalul care deserveşte activităţile esenţiale din infrastructura critică, din unităţile medicale ale ministerelor cu reţea sanitară proprie şi din instituţiile aflate în subordinea ministerelor de resort. Vor urma, de asemenea, persoanele peste 18 ani vulnerabile (vârstnici peste 65 de ani şi cei cu boli cronice), iar, în etapa finală, populaţia generală.

Potrivit Prefecturii Bihor, în România, similar activităţilor desfăşurate prin Programul Naţional de Vaccinare, nu se are în vedere introducerea obligativităţii vaccinării împotriva SARS-CoV-2, participarea la campania de vaccinare urmând să fie voluntară.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania