Consiliul Local Hunedoara a adoptat joi un proiect de hotărâre pentru susținerea elevilor și profesorilor din municipiu în contextul învățământului online.

Primăria Hunedoara va achiziționa peste 4.500 de tablete școlare cu abonament la Internet, 367 de laptopuri, 78 de sisteme complete (all in one), 55 de camere web, 72 de camere web pentru conferințe, 37 de proiectoare, 19 ecrane de proiecție, 155 de table interactive, 47 de routere wireless și 244 de tablete grafice.

Acest proiect, odată aprobat, urmează să fie finanțat din fonduri europenee în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020. Valoarea totală este de 10,3 milioane de lei.

Prin intermediul proiectului vor fi achiziționate echipamente mobile IT/ echipamente/ dispozitive IT pentru toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Hunedoara, respectiv Liceul Tehnologic „Constantin Bursan”, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu”, Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”, Liceul Teoretic „Traian Lalescu”, Liceul Tehnologic „Matei Corvin”, Școala Gimnazială nr. 1 și Școala Gimnazială nr. 2. Pentru asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line, aceștia vor fi dotați cu tablete școlare iar cadrele didactice și clasele cu echipamente și dispozitive IT, astfel încât orele de pregătire din timpul activităților didactice să se poată desfășura în bune condiții, pentru a evita contactul direct al elevilor cu profesorii și cu ceilalți elevi, precum și pentru a preveni riscul de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, fapt care ar pune în pericol desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice necesare procesului de învățământ.

„Amenințarea extinderii numărului de îmbolnăviri a dus la necesitatea pregătirii unităților de învățământ pentru scenariul în care toți elevii și toate toate cadrele didactice, precum și activitatea managerială, se vor desfășura în mediul electronic, online. Suntem deja în scenariul roșu și toate școlile își desfășoară activitatea didactică online, de aceea considerăm că este de datoria noastră să asigurăm elevilor din municipiul Hunedoara suportul pentru desfășurarea cursurilor fără probleme și fără cheltuieli adiționale din partea părinților. Astfel, fiecare elev va primi o tabletă conectată la Internet, ca să aibă cu toții acces la educație. Accesul la educație este, până la urmă, un drept fundamental. Eu mă bucur că am putut găsi finanțare europeană pentru aceste tablete. Sunt familii cu mai mulți copii, unde posibilitățile părinților sunt depășite, pentru că este clar că dintr-un salariu sau două nu poți asigura, dintr-un foc, tablete sau laptopuri pentru toți copiii”, a declarat primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu.

Tot în cadrul ședinței de joi, consilierii locali din municipiul Hunedoara au votat proiectul privind rectificarea bugetului local al municipiului Hunedoara pe anul 2020. În urma acestei rectificări bugetare, unităților de învățământ preuniversitar de stat li se alocă sumele necesare până la finele anului pentru naveta cadrelor didactice, pentru bursele elevilor, dar și pentru diverse reparații și acoperirea cheltuielilor de funcționare. Totalul sumelor acordate este de 332.830 lei.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania