fbpx
13.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEGranturi IMM: Banii pentru Măsurile 1 și 2 ar putea fi...

Granturi IMM: Banii pentru Măsurile 1 și 2 ar putea fi plătiți până la final de noiembrie

Publicat în

spot_img
spot_img

Guvernul a dat curs semnalelor venite din partea mediului de afaceri şi a discutat, ieri, în primă lectură, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru suspendarea, modificarea și completarea unor prevederi din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum şi alte măsuri în domeniul fondurilor europene.

Actul normativ inițiat de Ministerul Fondurilor Europene prevede suplimentarea bugetului alocat schemei de granturi pentru capital de lucru pentru companiile afectate de COVID-19, program derulat prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, cu suma de 500 de milioane de euro, astfel încât să fie acoperite toate solicitările depuse în cadrul acestui program de un număr de peste 22.000 de întreprinderi mici și mijlocii.Așadar, programul de un miliard de euro devine programul de 1,5 miliarde de euro, prin suplimentarea bugetului pentru această măsură – granturi pentru capital de lucru pentru întreprinderile mici și mijlocii afectate de efectele pandemiei COVID-19.

Tot ieri, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a anunțat în cadrul unui interviu la postul de televiziune B1TV, faptul că a început evaluarea aplicațiilor depuse pentru microgranturi și granturi pentru capital de lucru. Referitor la plată, conform ministrului Virgil Popescu, se dorește ca banii să ajungă în conturile antreprenorilor în decursul lunii noiembrie.

„Săptămâna aceasta, la măsura 1 am început evaluarea, vom face plățile către agențiile de IMM-uri și apoi agențiile de IMM-uri către bănci, în așa fel încât eu sper că în decurs de o săptămână – 10 zile, banii să ajungă, pe măsura 1, în contul primilor antreprenori. La fel, începem săptămâna viitoare cu plăți către agenții pentru măsura 2. Vreau ca luna aceasta, pe măsura 1 și măsura 2 să ajungă banii în conturile antreprenorilor”, a declarat Virgil Popescu.

În ceea ce privește granturile pentru investiții, ministrul susține că în cursul lunii noiembrie dorește să fie pornită și Măsura 3, iar antreprenorii să aibă timp 30-45 zile că să poată să acceseze aceste granturi pentru investiții.

Adrian Meitner

Articole recente

Wizz Air, desemnată cea mai proastă companie aeriană pentru al treilea an la rând

Rezultatul în general slab vine pe măsură ce tarifele companiilor aeriene au crescut ca urmare a costurilor mai mari ale combustibilului și a taxelor ecologice.

Primarul comunei Ilieni, care a pierdut alegerile, a anunţat că demisionează din funcţie înainte de încheierea mandatului

Imre Fodor, care a candidat pentru cel de-al cincilea mandat pe lista UDMR, a pierdut alegerile locale în faţa candidatului independent Benko Arpad-Jeno.

Zece profesori și antrenori remarcabili din toată țara, premiați cu Premiul Mentor pentru excelență în educație

Premiul Mentor pentru excelență în educație se acordă anual, începând din 2010, profesorilor și antrenorilor care au descoperit tineri talentați și care au avut un rol important în evoluția profesională a discipolilor pe care i-au îndrumat în carieră.

Primul elev de etnie romă care a absolvit liceul din Tălmaciu, mândria școlii și a părinților

Liceul Tehnologic „Johannes Lebel” din Tălmaciu se mândrește cu Victor Carole, primul elev de etnie romă care a reușit să își atingă visul de a absolvi studiile, în ciuda tuturor obstacolelor ce i-au venit în cale de-a lungul anilor. 

Mai multe articole de același fel