Tribunalul Cluj l-a amendat pe premierul Ludovic Orban pentru că nu a pus în aplicare o sentinţă judecătorească prin care fostul subprefect de Cluj Gyorke Zoltan trebuia să fie repus în funcţie, a anunțat Gyorke Zoltan.

“Astăzi, 12.11.2020 Tribunalul Cluj a admis cererea mea şi a dispus obligarea primului-ministru Ludovic Orban la suportarea unei amenzi pentru refuzul nejustificat de a pune în executare o hotărâre judecătorească definitivă. Instanţa a stabilit aplicarea unei amenzi în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei de reintegrare a subsemnatului în funcţia de subprefect al judeţului Cluj, pentru refuzul de a pune în executare Sentinţa Civilă nr. 249 din 11.02.2020 rămasă definitivă prin Decizia Curţii de Apel Cluj nr. 894 din 16.07.2020”, a transmis Gyorke Zoltan pe pagina sa de Facebook.

Gyorke Zoltan susține că i-a adresat un memoriu preşedintelui Klaus Iohannis pe această temă.

“Având în vedere rolul Preşedintelui României de a veghea la respectarea Constituţiei României, în 20.08.2020 i-am transmis domnului preşedinte Klaus Iohannis un memoriu prin care l-am informat despre nerespectarea hotărârii judecătoreşti de către Guvernul României şi l-am rugat să dispună măsurile necesare în vederea executării Deciziei civile. Nu am primit răspuns cu privire la soluţia adoptată”, a anunțat fostul subprefect de Cluj.

În luna iulie 2020, o instanţă de judecată i-a dat câştig de cauză lui Gyorke Zoltan, printr-o sentinţă definitivă. El a fost demis de trei ori din funcţie şi de fiecare dată a atacat deciziile în instanţă, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania