fbpx
4.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEGyorke Zoltan nu a fost repus în funcția de subprefect de Cluj...

Gyorke Zoltan nu a fost repus în funcția de subprefect de Cluj în ciuda unei decizii definitive. Premierul Ludovic Orban, amendat

Publicat în

spot_img
spot_img

Tribunalul Cluj l-a amendat pe premierul Ludovic Orban pentru că nu a pus în aplicare o sentinţă judecătorească prin care fostul subprefect de Cluj Gyorke Zoltan trebuia să fie repus în funcţie, a anunțat Gyorke Zoltan.

„Astăzi, 12.11.2020 Tribunalul Cluj a admis cererea mea şi a dispus obligarea primului-ministru Ludovic Orban la suportarea unei amenzi pentru refuzul nejustificat de a pune în executare o hotărâre judecătorească definitivă. Instanţa a stabilit aplicarea unei amenzi în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei de reintegrare a subsemnatului în funcţia de subprefect al judeţului Cluj, pentru refuzul de a pune în executare Sentinţa Civilă nr. 249 din 11.02.2020 rămasă definitivă prin Decizia Curţii de Apel Cluj nr. 894 din 16.07.2020”, a transmis Gyorke Zoltan pe pagina sa de Facebook.

Gyorke Zoltan susține că i-a adresat un memoriu preşedintelui Klaus Iohannis pe această temă.

„Având în vedere rolul Preşedintelui României de a veghea la respectarea Constituţiei României, în 20.08.2020 i-am transmis domnului preşedinte Klaus Iohannis un memoriu prin care l-am informat despre nerespectarea hotărârii judecătoreşti de către Guvernul României şi l-am rugat să dispună măsurile necesare în vederea executării Deciziei civile. Nu am primit răspuns cu privire la soluţia adoptată”, a anunțat fostul subprefect de Cluj.

În luna iulie 2020, o instanţă de judecată i-a dat câştig de cauză lui Gyorke Zoltan, printr-o sentinţă definitivă. El a fost demis de trei ori din funcţie şi de fiecare dată a atacat deciziile în instanţă, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

Vești bune de la Oradea | Se deschide circulația pe Drumul Expres 16

Drumul face legătura între Centura Oradea (Giraţie Calea Sîntrandrei) și Autostrada A3 (Biharia).

Eveniment de neratat la Brașov | Pianistul și compozitorul Bogdan Ota își lansează albumul ”Chronos – The Master of Time”

Experiența spectatorilor va fi una fabuloasă, grație îmbinării originale a mai multor arte (muzica, proiecții video, joc de lumini), in stilul mega producțiilor de pe scenele Las Vegas-ului.

Excremente de şoareci și alimente expirate, găsite de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor în cantina unui liceu din Timişoara

În urma controlului au fost date o amendă în valoare de 15.000 de lei şi un avertisment.

Mai multe articole de același fel

Balul Operei | O seară de poveste la Cluj

În fiecare an, Sala Mare a Operei Naționale Române Cluj-Napoca se transformă în cea mai frumoasă și mai elegantă sală de bal din România pentru Balul Operei. Și în acest an Balul Operei a însemnat muzică de calitate, invitați de marcă, ținute de gală, dans și decoruri impresionante