Spitalul Municipal ”Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a anunţat vineri, decesul medicului Emilia Biber, renumit pediatru şi neonatolog. Emilia Biber, în vârstă de 70 de ani, fusese confirmată cu noul coronavirus.

”Spitalul Municipal ”Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara este astăzi îndoliat de dispariţia doamnei doctor Emilia Biber, medic primar pediatru, personalitate marcantă a neonatologiei şi pediatriei hunedorene. Născută în judeţul Alba la 18.10.1950, dr. Biber a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie ”Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca şi a activat în cadrul spitalului timp de peste 40 de ani. Şi-a crescut cu dragoste şi devotament cei doi copii, fiica, Bianca, de profesie avocat şi fiul, Horaţiu, care a moştenit vocaţia mamei sale şi este medic în Germania. Doamna doctor Biber a continuat să fie dăruită profesiei şi a fost prezentă cu generozitate printre noi până la sfârşit. A deţinut, în ultimii ani, funcţia de medic coordonator al Compartimentului de Neonatologie din cadrul spitalului nostru şi a fost mereu preocupată şi implicată în problemele care s-au ivit în exercitarea acestei funcţii. În anul 2018 s-a pensionat, dar a păstrat pe mai departe legături strânse cu foştii colegi”, a transmis, vineri, unitatea medicală pe pagina de Facebook.

Conducerea spitalului a transmis condoleanţe familiei.

”Este un moment de răscruce şi o grea pierdere pentru toţi cei care i-au fost colegi, pacienţi sau prieteni. A fost o persoană care a dat, în mod constant, dovadă de profesionalism, responsabilitate, perseverenţă şi devotament. S-a bucurat de stima colegilor, a pacienţilor şi a părinţilor acestora. Decesul cauzat de COVID-19 al doamnei doctor întristează deopotrivă lumea medicală şi comunitatea hunedoreană.  Conducerea spitalului municipal este alături de familia îndurerată şi transmite, pe această cale, sincere condoleanţe. Colegii şi toţi cei ce au cunoscut-o îi vor păstra vie amintirea”, se mai arată în mesaj.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania