Ministerul Apărării Naţionale anunţă că, din ordinul ministrului apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, Direcţia Medicală a MApN a dispus noi măsuri pentru suplimentarea forţelor şi mijloacelor puse la dispoziţia sistemului medical naţional.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Astfel, la Sibiu, Spitalul Militar de Urgenţă ”Dr. Alexandru Augustin” îşi va extinde, începând din data de 13 noiembrie, capacităţile de tratare a pacienţilor pozitivi la infecţia cu SARS-CoV-2.

”Prin preluarea, în seara zilei de 12 noiembrie, a cinci ventilatoare suplimentare de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, spitalul militar sibian va extinde capacitatea ATI COVID-19 cu până la cinci paturi, care se vor adăuga celor cinci existente deja. De asemenea, capacitatea de tratament a pacienţilor cu forme medii şi severe de boală, va fi extinsă, tot din aceeaşi zi, de la şase la 15 paturi”, a transmis, joi seară, MApN.

De asemenea, MApN a anunţat că, în continuare, spitalele militare din Iaşi şi Cluj-Napoca preiau bolnavi de COVID 19, venind astfel în sprijinul populaţiei din zonele respective, puternic afectate.

La spitalul de campanie ROL 2, de la Otopeni, toate corturile au fost înlocuite cu containere, lucrări similare fiind desfăşurate în prezent la SMMIT Timişoara şi SMMIT Constanţa.

Institutul Medico-Militar (IMM) sprijină Direcţiile de Sănătate Publică ale Municipiului Bucureşti şi judeţului Mureş pe două linii de efort – studenţi din anii 2 şi 3 îşi desfăşoară în mod voluntar activitatea în cadrul call-center-urilor operaţionalizate de cele două DSP-uri, pentru desfăşurarea anchetelor epidemiologice, iar 62 de studenţi din anii 4, 5 şi 6 de la IMM Bucureşti şi 17 de la IMM Târgu Mureş s-au oferit voluntari pentru a-şi desfăşura activitatea în spitalele militare din ţară, în facilităţile de tratare sau suport COVID-19 sau în cele ATI.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania