Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat, sâmbătă seara, că în şedinţa de Consiliu Local, pe care a convocat-o pentru luni, îl va propune ca viceprimar pe inginerul Ruben Laţcău (USR PLUS).

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Luni, Timişoara va face un pas înainte. În şedinţa de Consiliul Local pe care am convocat-o, îl voi propune ca viceprimar pe colegul meu Ruben Laţcău. (…). Cu Ruben lângă mine, Primăria Timişoara va câştiga un strateg şi un manager care împreună cu mine va transforma această instituţie. Ruben este propunerea mea şi a colegilor mei din USR PLUS pentru funcţia de viceprimar. (…). Din păcate, încă nu s-au încheiat negocierile cu PNL. Dar în absolut orice scenariu, un viceprimar va reprezenta cei 42% din timişoreni care au votat cu USR PLUS. Acesta este motivul pentru care fac apel la toţi consilierii locali, indiferent de culoare politică, să-l voteze. Îmi doresc să-l votăm pe Ruben Laţcău în unanimitate, să trimitem un semnal puternic că împreună respectăm voinţa cetăţenilor şi că suntem în stare să colaborăm în vremuri de criză”, arată Dominic Fritz, într-o postare pe Facebook.

Edilul a reiterat că cel de-al doilea post de viceprimar va rămâne liber până când va putea fi semnat un parteneriat cu PNL privind majorităţi stabile şi asumate atât în Consiliul Local cât şi în Consiliul Judeţean Timiş.

Alegerea viceprimarilor Timişoarei a creat, vineri, noi tensiuni între PNL şi Alianţa USR PLUS, după ce Dominic Fritz a anunţat că a convocat Consiliul Local pentru luni cu această ordine de zi, în timp ce preşedintele interimar al liberalilor timişeni, Alin Nica, a anunţat că aceste funcţii nu au fost negociate.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania