Se moare COLECTIV în spitale! Se moare din cauza neglijenței, se moare din cauza nepăsării, se moare din prostie. Se moare!!! Un singur lucru nu moare, însă, niciodată și anume celebrul ”merge și așa”. Românesc, neaoș, bine înfipt până în măduva oaselor tuturor politrucilor care timp de treizeci de ani au condus țara asta. Merge și așa, lasă că e bine, chiar dacă e tot mai rău. Și peste tot și toate ”sistemul”! Transpartinic, o caracatiță de interese și acoperiri de furtișaguri. Și, mereu, niciun vinovat. Ba da, greșesc. Vinovatul de serviciu e chiar mortul. El e de vină! Întotdeauna! E de vină că s-a născut în țara asta căreia nu-i pasă de cetățenii ei, e de vină că nu și-a luat mai repede tălpășița, să plece cât vede cu ochii în lumea largă. E de vină că ajunge să depindă de deciziile politrucului care a primit sinecură de la șeful cel mare să conducă un spital, o școală, o instituție de care o fi ea. E de vină că tot ei ies la fiecare alegeri, indiferent cu cine votează el. Mortul e de vină! Fir-ar mama ei de țară!

10 oameni au murit în incendiul de la Piatra Neamț. Bolnavi de covid și intubați, așteptând un miracol în acel spital. Ei erau cei norocoși, cei care au prins un loc la ATI după ce s-au îmbolnăvit de nenorocita asta de boală. Ei erau cei care aveau o șansă de vindecare. Le-au spulberat-o idioții! Da, exact așa: idioții, nesimțiții, netrebnicii pe care i-a durut fix la un metru în spate că spitalul ăla era o bombă cu ceas. Curge lista cu deficiențe găsite acolo, așa, doar la o primă aruncare de ochi specializat. Spitalul nu avea responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție sau serviciu, nu avea responsabil de intervenție în caz de incendiu declanșat, nu avea program de instruire. Vai de acel medic de gardă, un erou, care a încercat să salveze din flăcări pacienții. Ce să mai salveze, când recipientele acelea cu oxigen erau bombe amorsate și explodau în jurul lui?

Cadavrele arse, trecute prin fața membrilor familiilor lor în seara asta la Piatra Neamț sunt dovada că țara asta nu se va vindeca niciodată. Niciodată! Cândva, oricăruia dintre noi, s-ar putea să ne vină rândul să murim de mâna vreunui incompetent pe care ”sistemul” l-a cățărat pe o funcție de șef plătit gras din banii noștri.

Plângem în seara asta morții unui nou Colectiv și ne plângem soarta. Plângem țara asta fără viitor.

Noapte bună, România!

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.