Contractul de lucrări pentru reabilitarea clădirii Gării de Nord a fost semnat, iar după șase luni prevăzute pentru proiectare vor începe lucrările, estimate să fie finalizate într-un an.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, principalele lucrări care se vor executa la cele cinci corpuri de clădire sunt consolidarea elementelor structurale afectate de degradări, intervenții asupra fațadelor și acoperișurilor, reabilitare termică și finisaje. De asemenea, se va reface tunelul pietonal către peroane și se va realiza un nou acces în clădire, se va monta un sistem de supraveghere video, iluminat de tip LED și un sistem audio nou.

Pentru persoanele cu dizabilități va fi realizat ghidaj tactil, pe marginea peronului, și alte facilități necesare, iar în piațeta gării se va amenaja o fântână arteziană.

Valoarea contractului este de aproape 21 de milioane de lei, banii fiind asigurați din sursele proprii ale companiei CFR.

Antreprenorul lucrării este Asocierea  SC CONSTRUCTIM SA – SC LONGHERSIN SRL – SC LASTUN SRL – SC BAUERHOF AGROBANAT SRL.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania