Autorităţile judeţene au decis, deocamdată, instituirea carantinei în municipiul Cluj-Napoca, deşi incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 9,04% la mia de locuitori.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a prezentat luni cinci motive pentru care nu a fost instituită carantina în oraș.

“Cele cinci motive pentru care nu discutăm încă de carantinare în Cluj Napoca: 1. Analiza de risc a DSP nu întruneşte criteriile minimale pentru carantinare; 2. Număr mare de teste care generează cazuri multe, care nu e ponderat la nivel naţional în calculul incidenţei, dar eu îl ponderez în luarea deciziei; 3. Rata mortalităţii Covid cea mai mică din ţară; 4. Capacitate paturi Covid crescută, 69 paturi ATI plus încă 27 în curs de operaţionalizare, deci 96 probabil până la final de săptămână; 5. Rata incidenţei se calculează la populaţia stabilă a municipiului (cei care au domiciliu sau flotant), iar noi avem mulţi pozitivi care nu au nicio formă legală de şedere aici şi îmi cresc artificial rata incidenţei”, a transmis Mircea Abrudean.

Judeţul Cluj se situează pe locul doi la nivel naţional în privinţa indicelui de infectare cu COVID-19, după judeţul Sibiu, cu 7,37/1.000 de locuitori.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania