Călugărul franciscan Böjte Csaba-președintele Fundației ”Sfântul Francisc” din Deva – a fost confirmat cu noul coronavirus. Informația a fost transmisă chiar de părintele Csaba pe pagina de socializare.

Unul dintre cei mai iubiți membri ai Bisericii din Transilvania, părintele Böjte Csaba, a confirmat prin intermediul paginii de socializare că este infectat cu noul coronavirus. El spune că se simte foarte obosit și că tușește foarte mult. Părintele Csaba speră că Dumnezeu îl va ajuta să depășească această încercare cu bine și spune că se roagă pentru toții oamenii, ”pentru a trăi în pace cu Creatorul nostru”. Părintele Csaba mai transmite că speră să revină cât mai repede la rugăciunile sale transmise în direct. Până când va fi posibil acest lucru, Böjte Csaba spune că va fi ajutat de colegii săi să transmită public mesajele sale prin intermediul rețelelor de socializare.

Nascut în 1959, la Cluj, preotul franciscan Böjte Csaba este cunoscut drept salvatorul copiilor din Transilvania. Tineretea sa nu a fost tocmai fericita, tatal sau fiind condamnat la 7 ani de inchisoare, de regimul Ceausescu, pentru publicarea unei poezii. La o luna dupa eliberare, a murit din cauza ranilor suferite ca urmare a torturii. De altfel, Böjte Csaba s-a decis să meargă pe calea credinţei după ce tatăl lui a murit din cauza torturilor din închisorile comuniste. De peste un sfert de veac le dă o şansă copiilor abandonaţi, din Ardeal. Nu întâmplător, călugărul Böjte Csaba a fost numit „Cetăţean European”.

Fondatorul fundatiei ‘Sfantul Francisc’ din Deva se ocupa, de mai bine de 20 de ani, de soarta copiilor necajiti. A renunţat la toată averea, ca să faca ceea ce statul român nu reuşeşte: să dea o şansă copiilor abandonaţi. În 25 de ani, a ajutat peste 7.000 de suflete.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.