Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, a inițiat un proiect de hotărâre pe care îl va supune la vot consilierilor locali, prin care se mențin în anul fiscal 2021 impozitele și taxele locale.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Propunerea menținerii cuantumului taxelor la nivelul acestui an ia în calcul criteriile economico-sociale și geografice, necesitățile bugetare locale, prognoza bugetară și faptul că nu se dorește o împovărare a populației municipiului Hunedoara. Singura modificare este cea impusă de lege, și anume indexarea taxelor și impozitelor locale cu rata inflației, respectiv 3,8%.

Municipalitatea păstrează și în anul viitor bonificația de 10% acordată contribuabililor care își achită cu anticipație impozitele pe clădiri, teren și mijloace de transport datorate pentru întregul an, până la data de 31 martie 2021. Creanțele fiscale restante aflate în sold la data de 31 decembrie anul acesta care au o valoare mai mică de 40 de lei vor fi anulate. Plafonul se aplică tuturor creanțelor fiscale.

Ca noutate, primarul Hunedoarei le propune consilierilor să voteze reducerea cu 90% a impozitelor pentru mijloacele de transport hibride aflate în proprietatea persoanelor fizice și/sau juridice.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania