Sediul Serviciului Public Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Cluj funcționează de luni la o nouă adresă.

Activitatea serviciului a fost mutată din cartierul Gheorghieni în clădirea în care se află Vama Cluj, pe strada Traian Vuia, nr. 157, în Someșeni.

Potrivit primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, aglomerația creată de cele 300 – 500 mașini care veneau zilnic în cartierul Gheorgheni în zona str. Albac pentru înmatriculări auto sau permise a dus la decizia unei colaborări între Primăria Cluj-Napoca, Instituția Prefectului și Ministerul de Finanțe pentru a face posibilă mutarea sediului acestui serviciu din Gheorgheni în Someșeni. Cetățenii economisesc timp, bani, iar cei care locuiesc în cartierul Gheorgheni scapă de traficul aglomerat generat de acest serviciu.

Primăria Cluj-Napoca a investit peste 430.000 de lei  pentru amenajarea unei zone cât mai accesibile pentru clujeni, cu 80 de locuri de parcare, trotuare reamenajate, stație de transport în comun în fața clădirii, trecere de pietoni.

“Pe lângă diminuarea aglomerației în cazurile legate de funcționarea acestui serviciu, obiectivul municipalității a fost să contribuim la a face cât mai ușoare pentru cetățean procesele legale necesare. Astfel, în incinta clădirii este deschis și un birou al Primăriei Cluj-Napoca pentru plata taxelor necesare la înmatriculări, radierilor auto ș.a., astfel încât toate operațiunile legale obligatorii sa poată fi derulate pe loc, fără a fi necesare alte deplasări”, a declarat Emil Boc.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania