Judeţele Maramureş şi Sălaj vor realiza în comun studiul de fezabilitate al drumului expres Baia Mare – Jibou, a anunțat marţi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan, după o întâlnire de lucru cu șeful CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“A fost o întâlnire de lucru benefică având în vedere importanţa implementării acestui proiect. Ne dorim să avem un nod de legătură la Autostrada Transilvaniei. Acest lucru, care părea până acum doar un vis, se poate transforma în realitate. Vom depune o cerere de finanţare pentru a fi cuprinşi, pe acest proiect, în Planul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă cu suma de 350 de milioane de euro. Însă înainte va trebui să întocmim studiul de fezabilitate pentru a fi cu întreaga documentaţie pregătită. Urmează ca proiectele să fie dezbătute şi aprobate de către consilierii judeţeni din Maramureş şi respectiv Sălaj”, a declarat Ionel Bogdan.

Având în vedere că Guvernul dă posibilitatea autorităţilor judeţene să aplice pe astfel de proiecte, cei doi preşedinţi de consilii județene au convenit ca proiectul să se realizeze prin Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare (ADI). Pentru studiul de fezabilitate suma alocată va fi de aproximativ 4 milioane de euro.

“Drumurile expres Baia Mare – Satu Mare (realizat în parteneriat cu CJ Satu Mare) și Baia Mare – Jibou (realizat în parteneriat cu CJ Sălaj) sunt esențiale pentru economia județului nostru și pentru creșterea nivelului de trai al maramureșenilor”, susține șeful CJ Maramureș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania