Avocaţi din Timişoara, Cluj și din capitală au protestat, luni seară, în faţa Curţilor de Apel, pentru a trage un semnal de alarmă privind modul în care s-a desfăşurat examenul de definitivat. Ei sunt nemulţumiţi că la examen au existat grile fără niciun răspuns corect, iar altele aveau răspunsuri greşite.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

La Timişoara, avocaţii care au protestat au declarat că au fost erori în grilele pe care le-au avut de rezolvat la examenul final, în urma căruia sunt primiţi cu drepturi depline în profesia de avocat.

“Ne-am adunat paşnic să protestăm pentru normalitate, pentru desfăşurarea examenului de definitivat în condiţii de transparenţă, în cele mai bune reguli, în sensul că noi reproşăm că examenul a conţinut 9 grile fără răspuns corect, deşi, aşa cum rezultă din modul de redactare al acestora, este greu de înţeles că un examen trebuie să conţină întrebări fără răspuns. Dacă aţi observat, mulţi colegi aveau pe pancartă tocmai acest lucru, nu exista răspuns corect. Pe de altă parte, reproşăm faptul că o serie de grile conţin răspunsuri, dar greşite”, a declarat unul dintre avocaţii care au protestat la Timişoara. 

Avocaţii au susţinut şi că timpul pe care l-au avut la dispoziţie pentru a soluţiona cerinţele a fost foarte scurt, în raport cu complexitatea şi dificultatea examenelor. Avocaţii au anunţat că vor continua protestele până când vor considera că atitudinea celor care au organizat acest examen se va schimba.  Aceştia consideră că modalitatea de examinare poate permite fraudarea, în sensul că foaia predată goală poate fi completată ulterior sau alterată, şi susţin că pentru a se evita acest lucru trebuia să existe varianta de răspuns: “nicio variantă de răspuns nu este corectă”.

Avocaţii doresc anularea întrebărilor care nu aveau nicio variantă de răspuns corectă sau anularea examenului.

La Cluj, protestatarii au avut pancarte cu mesaje precum “Vrem egalitate”, “Stop abuzurilor la definitivat” şi “V-aţi bătut joc de noi”.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania