Prefectura judeţului Mureş, de comun acord cu ISU şi cu DSP, a decis, într-o şedinţă recentă, să vină în sprijinul Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, sever afectat de tragedia de la secţia de Anestezie Terapie Intensivă, în urma căreia au murit 10 pacienţi şi alţii au fost grav răniţi, din pricina unui incendiu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Responsabilii Sănătăţii mureşene au conchis că pot oricând veni în sprijinul omologilor lor din Piatra Neamţ cu paturi de anestezie-terapie intensivă, ventilatoare, monitoare și injectomate.

De asemenea, mai multe spitale din judeţul Mureş, inclusiv cel Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş, cel mai mare spital din România, au anunţat că pot oricând prelua pacienţi nemţeni care nu mai pot fi trataţi acasă, în condiţii optime. E vorba atât de bolnavi de Covid, cât şi de pacienţi suferind de alte afecţiuni.

Mara Togănel, prefectul judeţului Mureş

“Am transmis prefectului județului Neamț sprijinul nostru. În măsura în care ne va fi solicitat ajutorul, suntem pregătiți să acționăm de îndată, cu aparatură medicală, personal de specialitate și asistență în tratamentul pacienților”, a spus prefectul de Mureş, Mara Togănel.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania