Opt pacienţi cu COVID-19, internaţi în unitatea mobilă de terapie intensivă a Spitalului Municipal Timişoara, au fost transferaţi, miercuri, în zona roşie ATI a Spitalului Judeţean (Casa Austria), respectiv pe secţii COVID-19 ale Municipalului, după ce unitatea mobilă s-a defectat.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Managerul Spitalului Municipal Timişoara, dr. Daniel Maliţa, a declarat că “pe fondul unei creşteri a consumului de oxigen, cauzate de nevoia de administrare a acestuia, s-a produs o fluctuaţie a presiunii de oxigen, care a generat intrarea în avarie a unităţii mobile de terapie intensivă. S-a activat Planul alb. Până la remedierea situaţiei, cinci din cei opt pacienţi au fost transferaţi în siguranţă la Spitalul Judeţean Timişoara, iar trei dintre aceştia, în unitatea (pe secţiile n.r.) noastre”.

Unitatea mobilă a fost amplasată în curtea Spitalului Municipal, la sfârşitul săptămânii trecute, şi a devenit funcţională luni, pentru două zile.

Managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat, pentru AGERPRES, că a trimis miercuri dimineaţa, în jurul orei 6,00, o echipă ATI la Municipal, pentru preluarea celor cinci pacienţi cu coronavirus.

“Miercuri dimineaţa, când am fost sesizaţi de situaţie, am trimis o echipă ATI la Municipal, pentru a putea asigura un transfer rapid şi optim a bolnavilor, fără agravarea stării pacienţilor. Sunt trei bărbaţi şi două femei, sunt bine, în stare stabilă, internaţi în zona roşie a ATI de la Casa Austria”, a afirmat Pătraşcu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania