Investiția în zece ventilatoare cumpărate de Primăria Alba Iulia pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă în aprilie anul acesta va fi recuperată integral din fonduri europene.

“Municipiul Alba Iulia, în urma achiziţiei în luna aprilie a zece ventilatoare mecanice, a depus cerere de finanţare pentru recuperarea cheltuielilor din Fondul European de Dezvoltare Regională. În 23 septembrie a fost semnat cu Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanţare pentru decontarea achiziţiei ventilatoarelor pulmonare prin proiectul ‘Achiziţia de echipamente pentru consolidarea capacităţii sistemului medical public din Alba Iulia pentru gestionarea situaţiei de urgenţă cauzată de criza COVID-19’. Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătăţirea capacităţii de îngrijire şi tratament a pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, prin dotarea secţiei ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia cu zece ventilatoare mecanice”, a transmis miercuri Primăria Alba Iulia.

Valoarea totală a proiectului este de 1.1 milioane de lei şi este asigurată din cofinanţarea UE în procent de 100%. Perioada de implementare a proiectului este 15 aprilie – 31 decembrie anul acesta.

“Utilizarea ventilatoarelor achiziţionate se poate face şi în zona de pediatrie, având un senzor de debit care permite administrarea de oxigen inclusiv copiilor. Setările performante permit un sistem de ventilaţie complex, chiar şi pentru apnee sau eliberarea căilor respiratorii, cu panou de control de asistenţă la presiune şi circuit reutilizabil. O caracteristică importantă este dată de mobilitatea aparatelor, acestea putând funcţiona în regim staţionar sau ca echipament mobil, fiind transportabile acolo unde este nevoie. Fiecare aparat conţine kit-uri cu flux crescut de oxigen şi circuite de unică folosinţă şi reutilizabile pentru pacientul copil sau adult”, potrivit municipalității.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.