Aflată la aproximativ 8 km de orașul Lupeni, Stațiunea Straja reprezintă o destinație apreciată de iubitorii sporturilor de iarnă, dar și de cei care caută frumusețea muntelui din orice sezon.

Cei ce vin la Straja, indiferent de anotimp, vor avea parte de peisajele spectaculoase  specifice reliefului montan, stațiunea fiind poziționată la o altitudine de peste 1400 de metri, pe versanții de nord ai Munților Vâlcan.

Turiștii vor găsi aici numeroase pensiuni și cabane ce oferă condiții foarte bune de cazare și masă, școli de schi, puncte de închiriere echipamente, centre pentru practicarea activităților outdoor specifice oricărui sezon. Stațiunea Straja se poate lăuda cu un impresionant domeniu schiabil, ce însumează un total de 26 de km desfășurați pe 12 pârtii amenajate. Acestea sunt dotate cu telescaune sau teleschiuri, tunuri de zăpadă artificială, jumătate dintre ele având și instalații nocturne.

Harta pârtiilor de schi din Straja se poate descărca de aici: https://www.hunedoaraturism.ro/harti-si-ghiduri

Mai multe despre Stațiunea Straja și județul Hunedoara puteți afla și din ghidul turistic Discover Hunedoara, disponibil pentru descărcare gratuită pe telefoanele mobile.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania