Municipiul Satu Mare a intrat în carantină de la miezul nopţii, pentru o perioadă de 14 zile, ordinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă fiind publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

“Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a primit Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Secretar de Stat, Dr. Raed Arafat, cu privire la instituirea măsurii de carantinare zonală, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 19 noiembrie a.c., ora 00.00, a municipiului Satu Mare. În baza Ordinului transmis astăzi (miercuri – n.r.) de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a adoptat Hotărârea nr. 53 din 18.11.2020 pentru punerea în aplicare a Ordinului Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659974 din 17.11.2020 privind carantina zonală la nivelul municipiului Satu Mare”, a informat Instituţia Prefectului Satu Mare.

Incidenţa cazurilor de COVID-19 la nivelul municipiului Satu Mare a ajuns la 7,4 la mia de locuitori, cu trei procente peste cea de la nivel judeţean.

Măsura de carantinare a fost propusă de autorităţile judeţene şi din cauza faptului că toate cele 32 de paturi ATI de la Spitalul Municipal Carei şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare sunt ocupate.

Găsiți AICI ordinul de instituire a carantinei și AICI modelul declarației pe propria răspundere și al adeverinței de angajator pentru deplasarea în afara locuinței în intervalul orar supus interdicției.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania