Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Timiş a hotărât vineri instituirea măsurii de carantinare a municipiului Lugoj, pe o perioadă de 14 zile, începând de sâmbătă, ora 00.00.

Potrivit Prefecturii Timiș, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de carantinare zonală a municipiului Lugoj. După ce INSP a dat aviz favorabil carantinării municipiului Lugoj, prefectul Liliana Oneț a convocat vineri ședința CJSU în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare.

“Având în vedere că în data de 21 noiembrie la ora 12.00, încetează măsura carantinării orașelor Sânnicolau Mare și Ciacova, tot în cursul zilei de azi, DSP a făcut o analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu prelungirea măsurii de carantinare a acestora. În urma analizei a reieșit faptul că, pentru ambele orașe, rata de incidență/1000 de locuitori este în scădere, la Ciacova aceasta ajungând chiar sub 3/1000 de locuitori. Analiza Direcției de Sănătate Publică Timiș a fost transmisă Institutului Național de Sănătate Publică”, a transmis Prefectura Timiș.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania