fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLInaugurare electorală pe traseul lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Inaugurare electorală pe traseul lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda

Publicat în

spot_img
spot_img

Tronsonul de autostradă dintre Alba-Iulia și Lancrăm, parte a lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, va fi inaugurat în 1 decembrie, a anunțat CNAIR și constructorul Impresa Pizzarotti. Decizia vine ca urmare a unei vizitei pe șantier la care au participat politicieni și membri ai administrației locale PNL din județul Alba. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunțase cu câteva săptămâni înainte că Lotul 1 din Autostrada Sebeș-Turda va fi ”dat în trafic” până la sfârșitul anului, dar, având în vedere mobilizarea foarte bună de pe șantier, porțiunea de drum va fi gata cu aproape o lună mai devreme și cu câteva zile înainte de alegeri.

Mai mulți reprezentanți ai autorităților publice din județul Alba, printre care președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, prefectul județului, Nicolae Albu, deputatul Florin Roman și europarlamentarul Mircea Hava au vizitat șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda, pentru a vedea la fața locului care este stadiul lucrărilor. Imediat după acest moment, s-a anunțat deschiderea traficului în data de 1 decembrie, tronsonul respectiv urmând să ocolească municipiul Alba Iulia și să scoată traficul la Pârâul Iovului.

Această porțiune din Autostrada Sebeș-Turda include unul dintre cele mai comlexe noduri rutiere din țară, aici fiind punctul în care se unesc două autostrăzi. Practic, pe acest tronson este legătura între autostrada Sibiu–Deva și Autostrada Transilvania, pe direcția Cluj-Napoca. În prezent, traficul se derulează prin Lancrăm, spre Alba Iulia, pe Drumul Național 7, provocând ambuteiaje majore. La ore de vârf, cei 12 kilometri pot fi străbătuți chiar și într-o oră, din cauza miilor de navetiști care lucrează la Sebeș, dar locuiesc la Alba Iulia, dar și a celor care tranzitează zona.

„Am vizitat azi santierul autostrăzii Sebes-Turda, unde constructorii și beneficiarul, ne-au dat asigurări că în luna decembrie vom putea circula pe tronsonul 1, între Sebeș și Alba Iulia! Iar de anul viitor, pe tronsonul 2, loturile 3 și 4 fiind deja puse în circulație!”, a scris deputatul Florin Roman, pe pagina de Facebook.

”Se DESCHIDE autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia. Se va putea circula de Ziua Națională. Ce nu a făcut PSD in 5 ani a făcut PNL in 5 luni” a scris și pe contul de socializare și vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

Lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda are 17 km, de la intrarea pe autostradă la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000). Constructor este Impresa Pizzarotti, iar valoarea lucrării este de 541.73 mil lei (fără TVA). Contractul a fost semnat în 2014.

Adrian Meitner

Articole recente

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat proiectul reamenajării străzii Bolyai

Scopul proiectului este de a încuraja mobilitatea bazată pe mersul pe jos, cu bicicleta, diminuarea traficului rutier, reducerea congestiei în zona centrală, îmbunătățirea condițiilor de trafic

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.

Mai multe articole de același fel

Director CNAIR: Joi, la ora 15.00, se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi A3

Directorul general al CNAIR a precizat că, în viitor, acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad -Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică- Marea Neagră şi Marea Adriatică.