Tronsonul de autostradă dintre Alba-Iulia și Lancrăm, parte a lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, va fi inaugurat în 1 decembrie, a anunțat CNAIR și constructorul Impresa Pizzarotti. Decizia vine ca urmare a unei vizitei pe șantier la care au participat politicieni și membri ai administrației locale PNL din județul Alba. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunțase cu câteva săptămâni înainte că Lotul 1 din Autostrada Sebeș-Turda va fi ”dat în trafic” până la sfârșitul anului, dar, având în vedere mobilizarea foarte bună de pe șantier, porțiunea de drum va fi gata cu aproape o lună mai devreme și cu câteva zile înainte de alegeri.

Mai mulți reprezentanți ai autorităților publice din județul Alba, printre care președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, prefectul județului, Nicolae Albu, deputatul Florin Roman și europarlamentarul Mircea Hava au vizitat șantierul Autostrăzii Sebeș – Turda, pentru a vedea la fața locului care este stadiul lucrărilor. Imediat după acest moment, s-a anunțat deschiderea traficului în data de 1 decembrie, tronsonul respectiv urmând să ocolească municipiul Alba Iulia și să scoată traficul la Pârâul Iovului.

Această porțiune din Autostrada Sebeș-Turda include unul dintre cele mai comlexe noduri rutiere din țară, aici fiind punctul în care se unesc două autostrăzi. Practic, pe acest tronson este legătura între autostrada Sibiu–Deva și Autostrada Transilvania, pe direcția Cluj-Napoca. În prezent, traficul se derulează prin Lancrăm, spre Alba Iulia, pe Drumul Național 7, provocând ambuteiaje majore. La ore de vârf, cei 12 kilometri pot fi străbătuți chiar și într-o oră, din cauza miilor de navetiști care lucrează la Sebeș, dar locuiesc la Alba Iulia, dar și a celor care tranzitează zona.

„Am vizitat azi santierul autostrăzii Sebes-Turda, unde constructorii și beneficiarul, ne-au dat asigurări că în luna decembrie vom putea circula pe tronsonul 1, între Sebeș și Alba Iulia! Iar de anul viitor, pe tronsonul 2, loturile 3 și 4 fiind deja puse în circulație!”, a scris deputatul Florin Roman, pe pagina de Facebook.

”Se DESCHIDE autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia. Se va putea circula de Ziua Națională. Ce nu a făcut PSD in 5 ani a făcut PNL in 5 luni” a scris și pe contul de socializare și vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

Lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda are 17 km, de la intrarea pe autostradă la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000). Constructor este Impresa Pizzarotti, iar valoarea lucrării este de 541.73 mil lei (fără TVA). Contractul a fost semnat în 2014.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

1 COMENTARIU

Comments are closed.