Direcția Publică Locală de Evidența Persoanelor și Stare Civilă din Deva, județul Hunedoara, a dat publicității o statistică referitoare la cele mai frecvente prenume atribuite copiilor născuţi în municipiul de la poalele Cetății în anul 2020. Astfel, Compartimentul Starea Civilă a înregistrat până în prezent în Registrele de Nasteri 661 de acte, asta însemnând atât nou-născuți, cât și acte tardive, adopții, acte transcrise sau redobândiri.

Din actele înregistrate, 367 sunt acte de naștere ale nou-născuților (185 de nou-născuți de sex masculin și 182 de nou-născuți de sex feminin).

”În urma acestei analize am remarcat faptul că părinţii au păstrat trendul ultimilor ani și au decis să atribuie câte 2 prenume copiilor. De exemplu Alexandra-Ioana, Sofia-Anais, Jessica-Amalia, Kevin-Andrei, David-Florin, Patrick-Alexandru sau Ayan-Erwin. În topul preferinţelor se păstrează prenumele tradiţionale precum ar fi Maria, Elena, Ioana, Sofia, Alexandra, respectiv Andrei, Ștefan, Florin, Alexandru. Nu mai întâlnim, ca în urmă cu 10-15 ani, prenume inspirate din telenovele, fotbal, mondenități.”, se arată în comunicatul Compartimentului Stare Civilă din Deva.

Compartimentul Starea Civilă susține că lunile cu cele mai multe acte înregistrate ale nou născuților în municipiul Deva au fost în august când s-au înregistrat 53 de acte, septembrie cu 46 de acte și octombrie cu 43 de acte înregistrate. La polul opus, în cursul lunii mai s-au înregistrat doar 3 acte, în luna ianuarie 32 de acte, iar în cursul lunii iunie 36 de acte înregistrate .

Credit foto: Pexels.com

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

Comentează și tu acest articol

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.