fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEO nouă medalie de aur pentru geniul informaticii de la Orăștie

O nouă medalie de aur pentru geniul informaticii de la Orăștie

Publicat în

spot_img
spot_img

Alexandru Raul Todoran, elevul din Orăștie care în luna august a anului trecut era medaliat cu aur la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, iar în toamna aceluiași an câștiga aurul și la competiția internațională din Bulgaria, IATI 2019 – International Autumn Tournament in Informatics, a reușit și în acest an o nouă performanță remarcabilă. La același concurs din Bulgaria, de această dată într-o competiție organizată online din cauza limitărilor date de pandemia de covid, Alexandru a reușit să obină cel mai mare punctaj și medalia de aur.

O nouă medalie de aur pentru cel despre care se poate spune fără a greși că este un adevărat geniu al informaticii: Alexandru Raul Todoran, elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie, județul Hunedoara. Cea de-a XII-a ediție a concursului internațional de informatică International Autumn Tournament in Informatics, organizat între 19 și 22 noiembrie la Rusen, în Bulgaria, a avut loc în format online, din cauza pandemiei de covid-19. În competiție s-au înscris 204 concurenți din 17 țări.

Pregătit de profesorul Popa Daniel, Alexandru încheie odată cu participarea la concursul din Bulgaria o extraordinară carieră de junior în lotul național de informatică al României, pregătindu-se pentru participarea, ca senior în același lot, la competițiile care vor veni. La concursurile la care a participat până în prezent în calitate de junior al lotului olimpic, a reșit să adune nu mai puțin de 5 medalii de aur și 2 medalii de bronz, rezultate venite după multă muncă, dedicare și implicare, a sa personală, dar și a familiei și profesorilor care l-au coordonat.

Competiția din Bulgaria este una dintre cele cinci mari competiții internaționale de informatică la care participă România. Concursul a fost organizat pe două grupe de vârstă: juniori și seniori, iar la competiție participă an de an sute de elevi pasionați de informatică din întreaga lume.

Din păcate, Alexandru – la fel ca mai toții olimpicii – resimte profund decizia de anulare a olimpiadelor și concursurilor școlare din țară. Așa după cum se știe, Ministerul Educației a decis anularea olimpiadelor și concursurilor în acest an școlar din cauza pandemiei de COVID-19. Este, în fapt, al doilea an școlar în care se anulează aceste competiții. Părinții și profesorii au cerut oficialilor din învățământ să revină asupra hotărârii și să ia în calcul organizarea olimpiadelor, inclusiv în variantă online, dacă situația epidemiologică în România nu se va îmbunătăți anul viitor, subiect despre care Știrile Transilvaniei a scris pe larg, într-o discuție cu profesorul Dan Spătărel, cel care a pregătit sute de olimpici la informatică și a obținut cu elevii săi premii și medalii la olimpiadele și concursurile internaționale.

Adrian Meitner

Articole recente

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat proiectul reamenajării străzii Bolyai

Scopul proiectului este de a încuraja mobilitatea bazată pe mersul pe jos, cu bicicleta, diminuarea traficului rutier, reducerea congestiei în zona centrală, îmbunătățirea condițiilor de trafic

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.

Mai multe articole de același fel

Korodi Attila: Miercurea Ciuc devine un centru regional puternic al formării duale

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a semnat astăzi, la București, contractul de finanțare în valoare de 121,67 milioane de lei pentru consolidarea învățământului dual și renovarea campusului școlar din Toplița-Ciuc. Valoarea sprijinului extern obținut prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) se apropie de 100 de milioane de lei.