Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a decis sâmbătă ca municipiul Mediaş, oraşul Avrig şi comuna Orlat să intre în carantină pentru 14 zile, începând de luni.

Potrivit Prefecturii Sibiu, circulaţia sau staţionarea persoanelor în spaţiile publice este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

De asemenea, a fost luată o măsură suplimentară, similară cu cea adoptată în cazul celorlalte localităţi carantinate din judeţul Sibiu, în zilele de sâmbătă şi duminică centrele comerciale sunt închise, cu excepţia celor care comercializează bunuri alimentare, farmacii, curăţătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie.

Judeţul Sibiu se situează pe primul loc în ţară după incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 – cu 8,62/1.000 de locuitori.

Municipiul Sibiu a înregistrat sâmbătă o rată de infectare de 13,22 la mia de locuitori, iar municipiul Mediaş – 9,23. Cea mai mare rată de infectare din judeţ este în satul Veseud, comuna Slimnic – 22,73 la mia de locuitori.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania