Gigantul american Diligent, unul dintre cei mai importanți jucători din lume pe piața dezvoltării de software de management pentru corporaţii, va pune bazele noului său centru global de dezvoltare a produselor la Budapesta. Investiția se ridică la 31 de milioane de euro și va asigura 300 de locuri de muncă.

Compania americană Diligent, una dintre cele mai importante companii software şi servicii din lume, va înfiinţa noul său centru global de dezvoltare a produselor la Budapesta, a anunţat Péter Szijjártó, ministrul ungar de Externe şi al Comerţului Exterior. El spune că Guvernul Ungariei va asigura un sprijin de 2,8 miliarde de forinţi (7,7 milioane de euro) pentru investiţia a cărei valoare se ridică la 11,3 miliarde de forinţi (31 de milioane de euro).

Diligent va crea 300 de noi locuri de muncă și va angaja maghiari cu studii superioare în dezvoltarea de software, dezvoltarea de software de management pentru corporaţii şi în servicii informatice şi suport IT.

Péter Szijjártó a numit investiţia aceasta un pas serios în ceea ce priveşte schimbarea dimensiunii economiei maghiare și a subliniat că în lume există acum o concurenţă deosebit de acerbă pentru investiţii, deoarece în actualul mediu economic mondial, investiţiile care creează locuri de muncă sunt din ce în ce mai puţine. De altfel, spune Péter Szijjártó, chiar și pentru investiția Diligent a fost o concurență acerbă din partea mai multor țări din regiune. Conform afirmațiilor ministrului, mediul economic maghiar şi cel de investiţii, creativitatea maghiarilor şi recunoaşterea de care se bucură sistemul de învăţământ superior maghiar au contribuit, toate, la faptul că Diligent a decis ca această investiţie de mare plus valoare, care se bazează pe cercetare şi dezvoltare, să se facă la Budapesta, iar inginerii şi specialiştii IT maghiari să aibă ocazia de a lucra pentru una dintre cele mai importante companii din lume.

În prezent, după companiile din Germania, cele din S.U.A. reprezintă al doilea mare investitor din Ungaria. Cele aproximativ 1700 de companii americane prezente în Ungaria asigură locuri de muncă pentru peste 100.000 de maghiari.

În ultimii şase ani, guvernul maghiar a încheiat o alianţă strategică cu 14 companii americane şi a anunţat 80 de noi investiţii americane.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania