Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a demarat achiziţia a 177 de echipamente şi aparate medicale ultramoderne pentru patru spitale clujene, printr-o investiţie de peste 10,2 milioane de lei, din fonduri europene.

“Consiliul Judeţean Cluj a publicat în S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul privind achiziţionarea a 177 de echipamente şi aparate medicale ultramoderne. Acestea vor fi cumpărate în cadrul proiectului cu finanţare europeană ce vizează consolidarea capacităţii judeţului Cluj în gestionarea crizei sanitare COVID-19. Noile dotări vor ajunge la trei dintre spitalele aflate în subordinea forului administrativ judeţean, respectiv Spitalul de Urgenţă pentru Copii, Spitalul de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” şi Spitalul de Recuperare, precum şi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal, unitate subordonată Ministerului Sănătăţii. Valoarea estimată a acestora este de 10.267.721 de lei”, au transmis miercuri reprezentanții CJ Cluj.

Printre noile achiziţii se numără un aparat de radiologie mobil, două incubatoare, două combine frigorifice tip bancă de sânge – plasmă, un aparat pentru terapia de substituţie renală continuă, patru paturi de terapie intensivă pentru îngrijirea pacientului critic, un dispozitiv extra-pulmonar de susţinere a funcţiei pulmonare şi trei pompe automate de administrare a alimentaţiei enterale. De asemenea, vor mai fi achiziţionate 27 de dispozitive medicale folosite pentru ventilaţia noninvazivă, trei echipamente de oxigenoterapie, un echipament radiologic mobil digital cu reţea integrată de stocare şi transmitere imagini, prevenire şi sistem de gestionare a pandemiei COVID-19, un stativ vertical pentru radiografii pulmonare, un aparat de anestezie de înaltă performanţă cu monitor, saltele anti-escară, perne antidecubit, injectomate, monitoare pentru urmărirea funcţiilor vitale etc.

“Ceea ce e cu adevărat impresionant este numărul aparatelor şi echipamentelor medicale de ultimă generaţie pe care le achiziţionăm din fonduri europene şi care vor veni, cât de curând, în sprijinul echipelor medicale aflate în lupta cu COVID. Această nouă investiţie masivă în aparatură medicală modernă va aduce numeroase beneficii atât micilor pacienţi cât şi adulţilor care se confruntă cu diverse afecţiuni”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 22 decembrie 2020, ora 15.00, iar criteriul de atribuire este “cel mai bun raport calitate-preţ”.

(SURSA FOTO: Consiliul Județean Cluj / Arhivă)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania