Vargha Fruzsina (FOTO: Primăria Sfântu Gheorghe)

Municipiul Sfântu Gheorghe va avea de anul viitor o Universitate de Arte, a anunţat miercuri noul viceprimar Vargha Fruzsina, în cadrul unei conferinţe de presă.

Universitatea va fi lansată în comun de Universitatea Sapientia, Universitatea de Arte din Pécs și autorităţile locale. În prima fază, aceasta va avea două specializări: pictură și sculptură. S-au făcut deja propuneri pentru cadrele didactice și o clădire temporară, iar universitatea va fi găzduită ulterior în campusul nou construit vizavi de Arena Sepsi.

Viceprimarul Vargha Fruzsina a vorbit și despre programul de internship anunțat în vară de municipalitate, pentru care şi-au depus candidatura în total 35 de studenți, iar 19 dintre ei sunt încă interesați de oportunitate. Toți sunt studenți de licență sau de masterat, în principal specializați în comunicare, drept și administrație publică, iar o echipă lucrează acum pentru a plasa tinerii în birouri ale Primăriei, dar și la antreprenori din oraş.

„Voi fi unul dintre mentorii acestui program, alături de președintele Comisiei pentru tineret din Consiliul Local, Sipos Dóra. Sarcina noastră va fi, printre altele, să colectăm și să rezumăm informații și feedback atât de la departamentele de stagii, cât și de la tineri, și pe de altă parte dorim păstrarea legăturii cu tinerii din program, ca să le facem reintegrarea în viața orașului un proces mai scurt și mai ușor”, a declarat Vargha Fruzsina.

Un alt subiect al conferinței a fost acordul de cooperare încheiat luna aceasta cu municipalitatea Veszprém, pentru a dezvolta și implementa programul Veszprém-Balaton 2023 Capitala Europeană a Culturii. Vargha Fruzsina va fi coordonatorul local al programului, formarea echipei care implementează programele a început deja, iar noile idei vor fi completate cu altele noi.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania