Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat în cadrul conferinței de presă săptămânale decizia de a închide Grădina Zoologică pentru modernizare.

”Animalele nu mai pot trăi în aceste habitate în care nu s-a investit niciun leu, din 2014. Condițiile improprii de viață contribuie la deteriorarea sănătății lor. Decizia mea este să închid Grădina Zoologică pentru modernizare. Acum organizăm această închidere pentru că nu o putem face peste noapte, trebuie să vedem unde relocăm animalele, dacă acestea pot rămâne în continuare să fie îngrijite aici”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul a mai precizat că se va cere sprijinul orașelor înfrățite cu Timișoara care au un zoo modern, Szeged, Karlsruhe, Mulhouse, pentru realizarea de habitate noi și modernizarea celor existente, conform standardelor europene.

“Vom lucra la un concept de dezvoltare care să răspundă și la întrebarea care este obiectivul unui zoo în secolul 21. În niciun caz nu mai putem să ținem deschisă o grădină zoologică pentru divertisment,  o grădină zoologică cu condiții improprii. Bunăstarea animalelor trebuie să primeze, iar scopul trebuie să fie unul educativ și unul de conservare”, a declarat primarul Timișoarei.

(FOTO: carpatzoo.ro)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania