Prefectul Bucureștiului, Traian Berbeceanu, fost comisar-șef la BCCO Alba Iulia, arată că România anului 2020 este țara tuturor posibilităților, însă nu în sens pozitiv. Berbeceanu descrie pe contul său de socializare cum unul dintre membrii unei grupări infracționale care avea ca preocupări traficul de minori, traficul de persoane, proxenetismul și prostituția a fost recent ales consilier local în orașul Geoagiu, el având acest drept în urma reabilitării. Partea tragi-comică, susține Berbeceanu, este că prospătul consilier ales pe listele PSD a fost propus și votat pentru a face parte din “Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Bogdan Petru Tiberiu, cercetat în stare de arest și condamnat la o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru proxenetism în urmă cu zece ani, a ajuns consilier local din partea PSD în Consiliul Local al orașului Geoagiu, din județul Hunedoara. După ispășirea pedepsei, actualul consilier local a intrat în politică și, reabilitat fiind, și-a câștigat dreptul de a fi ales. Ceea ce s-a și întâmplat la recentele alegeri locale.

Într-o postare pe contul său de socializare, Traian Berbeceanu își aduce aminte că Bogdan Petru Tiberiu a fost parte a unei grupări infracționale care număra peste 80 de persoane ce acționau în România, Germania, Spania, Italia și Franța, iar la momentul arestării, brigada condusă de el a reușit să identifice 40 de victime ale grupării, unele minore.

” În urmă cu mai bine de zece ani, împreună cu echipa BCCO Alba Iulia, structură de elită pe care o conduceam la acea dată, am organizat una dintre cele mai laborioase și spectaculoase acțiuni, codificată “El Paso”, desfășurată la nivel internațional, pentru destructurarea unei grupări infracționale care avea ca preocupări traficul de minori, traficul de persoane, proxenetismul și prostituția. Din gruparea infracțională, care număra peste 80 de persoane care acționau în România, Germania, Spania, Italia și Franța, făcea parte și Bogdan Petru Tiberiu, cercetat în stare de arest și condamnat la o pedeapsă de vreo 4 ani închisoare pentru proxenetism. Definitiv. La acea dată am identificat și vreo 40 de victime ale grupării, unele minore. După 10 ani, Bogdan Petru Tiberiu a ajuns consilier local al orașului Geoagiu, fiind ales pe listele PSD.”, scrie Berbeceanu.

Bogdan Petru Tiberiu depune jurământul de consilier local

Dacă alegerea sa este perfect legală, nu la fel se poate spune despre moralitatea unei asemenea numiri pe o listă de candidați politici. Partea cu adevărat tragi-comică este că proaspătul consilier a fost propus și votat pentru a face parte din “Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar”.

”În ședința de ieri a consiliului local, în ziua în care întregul mapamond a celebrat “Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”, același PSD l-a propus și a votat pentru ca Bogdan Petru Tiberiu să facă parte din “Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar”. Dacă nu el, atunci cine? Dacă nu ieri, atunci când?”, își încheie postarea prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania