Tronsonul de autostradă lung de 17 kilometri dintre Alba-Iulia și Lancrăm, parte a lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, va fi inaugurat în 3 decembrie, a anunțat pe pagina sa de socializare Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În 21 noiembrie, după o vizită pe șantier la care au participat mai muți politicieni și membri ai administrației locale PNL din județul Alba, a fost anunțată data de 1 decembrie pentru inaugurarea acestui lot. Se pare însă că evenimentul a fost amânat două zile. Chiar și așa, din filmările făcute de către CNAIR, lotul nu pare încă pregătit pentru a fi dat în trafic.

„Aviz cârcotașilor. Așa cum am promis se deschide autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia. Lucrările sunt finalizate, deschiderea oficială în data de 3 decembrie. Ce nu a făcut PSD în 5 ani a făcut PNL în 5 luni”, a scris Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, pe pagina de Facebook.

Această porțiune din Autostrada Sebeș-Turda include unul dintre cele mai complexe noduri rutiere din țară, aici fiind punctul în care se unesc două autostrăzi. Practic, pe acest tronson este legătura între autostrada Sibiu–Deva și Autostrada Transilvania, pe direcția Cluj-Napoca. În prezent, traficul se derulează prin Lancrăm, spre Alba Iulia, pe Drumul Național 7, provocând ambuteiaje majore. La ore de vârf șoferii au nevoie chiar și de o oră pentru a ajunge din Sebeș la Alba-Iulia.

Lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda are 17 km, de la intrarea pe autostradă la Sebeș până la Pârâul Iovului (km 0+000 – km 17+000). Constructor este Impresa Pizzarotti, iar valoarea lucrării este de 541.73 mil lei (fără TVA). Contractul a fost semnat în 2014.

Foto: Marius Hațegan, Facebook

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania