Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba va propune Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba suspendarea stării de carantină instituită în 17 noiembrie, pentru 14 zile, în municipiile Alba Iulia, Blaj şi Sebeş, oraşele Abrud şi Cugir şi comuna Ciugud, a anunţat duminică seara, într-o postare pe Facebook, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

“Conform metodologiei şi legislaţiei naţionale în ce priveşte incidenţa cazurilor de COVID-19 în rândul populaţiei, la nivelul judeţului Alba ne-am confruntat cu situaţia neplăcută, în care am fost obligaţi, ca urmare a analizelor de risc, să propunem intrarea în carantină a mai multor localităţi. Acest lucru se datorează şi gradului ridicat de răspândire a virusului Sars-Cov-2, dar şi faptului că în judeţul Alba avem unul dintre cele mai ridicate nivele de testări din ţară. (…). La 14 zile după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis intrarea în carantină a localităţilor Alba Iulia, Blaj, Sebeş, Cugir, Abrud şi Ciugud, DSP Alba a întocmit analizele de risc ale acestor localităţi, în baza datelor obţinute pe durata stării de carantină. Aceste date ne indică o îmbunătăţire a contextului epidemiologic şi un trend descendent constant al îmbolnăvirilor. (…). Concluziile acestor analize ne permit să propunem CJSU Alba suspendarea stării de carantină în aceste localităţi”, a scris Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, situația este în continuare una gravă și este nevoie ca cetățenii și autoritățile să facă front comun pentru limitarea efectelor pe care virusul COVID-19 le provoacă. Specialiștii DSP Alba vor CJSU păstrarea și impunerea cu strictețe a măsurilor de precauție avute înainte de perioada de carantină.

Directorul DSP Alb a făcut un apel către toţi cetăţenii judeţului să respecte cu stricteţe măsurile de distanţare socială, să evite aglomeraţiile, să respecte măsurile de igienă şi să poarte masca de protecţie.

“Vom continua să efectuăm cât de multe teste putem, pentru că doar pe baza acestor teste putem afla cât mai exact nivelul de răspândire al virusului şi putem astfel efectua anchete epidemiologice, putem interveni direct în limitarea unor focare, putem izola persoanele pozitive şi contacţii direcţi ai acestora, aşa cum prevede metodologia de specialitate”, a transmis directorul DSP Alba.

Carantina zonală a intrat în vigoare în 17 noiembrie în cele şase UAT-uri şi este valabilă până luni inclusiv.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania