Drapelul național a fost arborat, cu ocazia Zilei Naționale a României, pe unul dintre cele mai înalte vârfuri montane din țară, vârful Parângul Mare, cu altitudinea de 2.519 metri.

Drapelul a fost pus pe vârf de un jandarm montan și un paramedic SMURD, care au pornit în dimineața zilei de 30 noiembrie din stațiunea montană Parâng și, după un traseu de 4 ore, au atins cota 2.519 metri. A fost un traseu dificil, nerecomandat celor fără experiență. Deși vizibilitatea a fost bună, vântul a bătut în rafale cu viteză între 30 și 50 km/oră, ceea ce a amplificat efectul de frig, temperatura resimțită de corpul uman fiind de -20º Celsius. Traseul de întoarcere, deși a durat mai puțin, a fost la fel de dificil.

“Pentru că anul 2020 a fost unul special, drapelul național a fost dus de această dată de un jandarm montan și un paramedic SMURD, reprezentanți a două structuri care s-au aflat ”în prima linie” în lupta cu virusul SARS-Cov-2. Arborarea drapelului național, la mare altitudine, în apropiere de vechea graniță din urmă cu peste 100 de ani, a avut încă de la debut un scop nobil, cu un puternic mesaj. În acest an, jandarmul montan și paramedicul SMURD au înfruntat împreună muntele și gerul, dorind să transmită următorul mesaj: “În echipă vom reuși! Indifent cât ne va fi de greu, nu vom renunța. Formăm o echipă în multe situații pentru a salva vieți, inclusiv în lupta cu inamicul invizibil””, a transmis Jandarmeria Hunedoara. 

Este pentru a cincea oară când jandarmii montani și partenerii lor de misiune reușesc să ducă drapelul național pe vârful Parângul Mare. Începută în 2012, acțiunea nu s-a putut desfășura în fiecare an, din cauza condițiilor meteorologice sau riscului de producere a avalanșelor.

(FOTO: Jandarmeria Hunedoara)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania