Sărbătorile de iarnă sunt un motiv de bucurie pentru cei mai mulţi dintre noi. Aşteptăm cu nerăbdare să ne bucurăm de naşterea Mântuitorului Isus împreună cu cei dragi, să petrecem timp cu familiile noastre, să despachetăm cadourile care ne aşteaptă şi să depănăm amintiri. Din nefericire sunt copii, familii şi persoane vârstnice pentru care Crăciunul este perioada anului când simt mai tare singurătatea și lipsurile.

Clubul Lions Deva Sarmizegetusa, în parteneriat cu Clubul Leo-Lions Deva Decebal, au iniţiat proiectul „Apelează, Un LEU te protejează !” în semn de solidaritate cu suferinţa umană. Proiectele umanitare ale celor două cluburi Lions nu sunt la prima ediţie. Ȋn ultimii patru ani, cu sprijinul comunităţii locale şi a partenerilor locali, peste 1000 de persoane defavorizate din judeţul Hunedoara au primit cadouri de Crăciun.

”Dorim să continuăm aceste acțiuni și ne străduim ca în acest an peste 250 de persoane defavorizate social să primească un cadou de Crăciun. Cadoul de Crăciun nu este doar un dar material ci şi un dar al bucuriei şi speranţei, beneficiarii experimentând compasiunea semenilor. Vrem să aducem bucurie și speranță pentru copii orfani, abandonaţi, cu dizabilităţi şi boli terminale, pentru familii care trăiesc în condiţii inumane, pentru copii şi tineri ai străzii, dar și pentru bătrâni uitaţi în azile. Dar pentru asta avem nevoie de sprijinul comunității. Orice cadou poate conține dulciuri (ciocolată, napolitane, biscuiţi, bomboane) sau produse igienice (pastă şi periuţă de dinţi, săpun, şampon, cosmetice). Pot fi rechizite şcolare (caiete, pixuri, creioane, creioane de colorat, alte rechizite şcolare) sau jucării (jucării de pluş, păpuși, maşinuţe, mingi, puzzle, baloane de săpun), Desigur, cadourile pot conține și alte lucruri precum ar fi şosetele, căciulile, mănuşile sau alte obiecte vestimentare specifice anotimpului rece.”, au transmis reprezentanții celor două cluburi LIONS din Deva.

Oricine poate contribui

Dacă doriți să vă implicați și să ajutați, tot ceea ce trebuie să faceți este să puneți produse de tipul celor enumerate mai sus într-o cutie de carton pe care reprezentanții LIONS Deva o pun la dispoziţie sau puteți folosi alte cutii cu dimensiuni orientative 41 x 23 x 20 cm. Cei care doresc să ridice cutii goale pentru a pregăti cadourile, o pot face foarte simplu, mergând la casa portarului aflată la intrarea în Colegiul Naţional „Decebal” Deva, dinspre strada Andrei Şaguna. Acolo sunt destule cutii pentru oricine dorește să doneze un cadou de Crăciun. Desigur, în cutie puteți scrie și pune o scrisoare pentru beneficiarul cadoului oferit de dumneavoastră.

Cutia pregătită cu daruri trebuie adusă până în data de 15 decembrie tot la casa portarului de la intrarea în Colegiul Naţional „Decebal” , oricând de luni până vineri între orele 8.00 – 15.00. Reprezentanții LIONS spun că stau la dispoziție oricui dorește informații suplimentare la numerele 0724 493 358 sau 0723 375 399. Tot la aceste numere puteți apela dacă doriți ca un membru LIONS să vină la dumneavoastră pentru a ridica cutia cu cadouri pregatită.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania