Primăria Deva a semnat miercuri contractul pentru amenajarea zonei pietonale centrul istoric din municipiu.

Contractul cuprinde partea de proiectare și execuție efectivă a lucrărilor. Termenul de execuție a contractului este de 24 de luni (6 luni proiectare și 18 luni execuția lucrărilor). Valoarea totală a contractului este 16,9 milioane de lei cu TVA.

“Am discutat cu reprezentanții firmei câștigătoare – Construcții Erbașu SA (Divizia Oradea) posibilitatea reducerii la jumătate a termenelor din contract, astfel încât să putem avea un centru istoric amenajat complet la sfârșitul anului 2021. De asemenea, la întâlnirea de astăzi am discutat și despre modul cum vom aborda realizarea lucrărilor, astfel încât în vara anului viitor să nu blocăm activitatea teraselor din zona centrului istoric, pentru a ajuta firmele care au suferit deja din cauza pandemiei de coronavirus”, a declarat primarul Devei, Florin Oancea.

Proiectul prevede ca spațiul cuprins între strada Avram Iancu și Bulevardul Iuliu Maniu și Piața Unirii, până la strada Lucian Blaga, să fie pavat cu piatră naturală, să aibă amenajate zone verzi cu sistem de irigare, rigole pentru colectarea apelor pluviale, sistem de iluminat pietonal. Va fi amplasat mobilier urban ( bănci, coșuri de gunoi, jardiniere).

În zonă va fi instalat şi un sistem de reducere a circulaţiei. Vor fi montați piloni telescopici pentru blocat/deblocat accesul auto și un sistem inteligent de parcare.

În Piaţa Unirii se va redesena zona verde din scuarul existent, acordându-se atenţie arborilor protejaţi.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania