Consiliul Județean Hunedoara a decis joi, în ședință extraordinară, delegarea atribuțiilor președintelui adminsitrației județene consilierului Alin Țambă (PSD).

Hotărârea a fost luată ca urmare a faptului că președintele ales al CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, a fost confirmat pozitiv miercuri la testul COVID-19.

Alin Țambă a fost propus pentru a primi atribuțiile președintelui ales de către grupul politic al PSD. În cadrul procedurii de delegare au mai fost propuși consilierii județeni Adrian Marcel Goia (PNL) și Viorel Arion (PMP). În urma scrutinului secret la care au participat cei 25 de consilieri prezenți, Alin Țambă a primit 17 voturi „pentru”, Marcel Adrian Goia – 5 și Viorel Arion – 3.

Alin Țambă are 31 de ani și este absolvent al Facultății de Istorie și Filologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Este profesor și a fost ales consilier local în Consiliul Local Orăștie în mandatele 2012-2016, respectiv 2016-2020. În legislatura 2016-2020, Alin Țambă a ocupat funcția de viceprimar al municipiului Orăștie, iar timp de două luni a exercitat atribuțiile primarului ales.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania