Primăria Sibiu a amplasat trei bănci inteligente în Piaţa Mică din centrul istoric. Băncile sunt prevăzute cu panouri fotovoltaice și îşi produc singure electricitatea pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

“În nouă zonă pietonală din Piaţa Mică, în jurul Casei Artelor, am înlocuit băncile cu o variantă mai modernă şi mai smart. Atunci când vom putea ieşi din case, sibienii şi turiştii vor avea la dispoziţie cinci bănci cu prize pentru încărcarea dispozitivelor mobile, mai comode şi mai plăcute ca aspect”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Din cele cinci bănci recent amplasate în Piaţa Mică, trei îşi produc singure electricitatea necesară pentru încărcarea dispozitivelor mobile fiind prevăzute cu panouri fotovoltaice pe şezutul băncii. Acestea sunt dotate şi cu un dispozitiv pentru încărcarea wireless a dispozitivelor mobile. Celelalte două bănci sunt conectate la reţeaua de electricitate şi dotate cu prize USB pentru încărcare. În prezent se lucrează încă la punerea în funcţiune a acestor dispozitive, facilităţile de încărcare urmând să fie active începând de sâmbătă, 5 decembrie.

Băncile sunt fabricate în Cehia din oţel, acoperit cu lemn tropical şi sticlă, potrivite ca aspect unui centru istoric. Costul achiziţiei a fost de 82.000 de lei.

(FOTO: Primăria Sibiu)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania