Braşovenii au la dispoziţie începând de joi un nou punct de recoltare a probelor biologice pentru diagnosticarea COVID-19.

Acesta a fost amenajat în clădirea Căminului de bătrâni de la Noua, situat pe strada Gladiolelor nr. 8, în baza unui protocol încheiat între Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Braşov şi Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) a Primăriei Brașov.

Punctul de recoltare este destinat persoanelor cu potenţial de a fi infectate, care beneficiază de trimiteri de la medicii de familie şi se programează în prealabil.

Pentru început, 300 de kituri de recoltare sunt pregătite pentru cei care au nevoie de testare. Probele vor fi prelucrate în laboratoarele acreditate din Braşov.

Potrivit Consiliului Județean (CJ) Brașov, punctul de recoltare a primit autorizaţia de funcţionare din partea DSP Braşov săptămâna trecută, iar în această dimineaţă a fost montate recoltoarele, astfel încât activitatea să poată începe. Trei cadre medicale au fost detaşate de la DAS să lucreze la recoltarea probelor biologice.

 „Este salutară colaborarea dintre Spitalul de Pneumoftiziologie şi Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei, în baza căreia a fost deschis acest centru. El vine în sprijinul braşovenilor nevoiţi să se testeze pentru diagnosticarea COVID-19. Vom continua să facem toate demersurile pentru ca domeniul sanitar braşovean să se ridice la nivelul cerinţelor pacienţilor şi la standardele unui act medical de calitate”, a declarat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

Recoltările se realizează de luni până vineri, între orele 9:30 – 13:00, iar programările se fac la numărul de telefon 0722/398924, între orele 7:30 – 9:00 şi 14:00 – 15:00.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania