Clădirea în care funcționează Secțiile Clinice Ortopedie-Traumatologie I-II intră, la un secol de la construcția sa, în reparații capitale.

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca a demarat o nouă investiție substanțială în infrastructura medicală, un proiect cu valoarea totală estimată la 20 de milioane de lei, care va presupune etajarea clădirii în care funcționează Secțiile Clinice Ortopedie-Traumatologie I-II, relocarea și modernizarea blocului operator și a compartimentului de terapie intensivă, reabilitarea și modernizarea clădirii și a instalațiilor aferente, precum și amenajarea liftului exterior și a accesului ambulanțelor.

Secțiile Ortopedie-Traumatologie I-II au trecut în structura SCJU în anul 2011, înainte acestea făcând parte din fostul Spital de Adulți. În perioada 2011-2013, valoarea totală a investițiilor pentru cele două secții s-a situat în jurul sumei de 165.000 lei, iar în perioada 2014-2020, dotările și lucrările de reparații destinate acestora a depășit 5 milioane de lei.

Potrivit SCJU, cele două secții de ortopedie-traumatologie externează anual, cumulat, peste 3000 de pacienți, iar în regim de ambulatoriu sunt consultați aproape 9000 de pacienți. 

“Lucrările de reabilitare și modernizare se vor încheia în 2022. Investiția a fost demarată cu sprijinul Consiliului Local care, în acest an, a alocat  suma de 1.931.000 lei. Sperăm, ca pe lângă veniturile proprii, să avem în continuare sprijinul Consiliului Local, al Consiliului Județean și al Ministerului Sănătății pentru a finaliza proiectul la termen”, a transmis SCJU Cluj-Napoca.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania