fbpx
15.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLS-au stabilit câștigătorii licitației pentru proiectarea Autostrăzii Nordului. Contestație pe unul dintre...

S-au stabilit câștigătorii licitației pentru proiectarea Autostrăzii Nordului. Contestație pe unul dintre loturi

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat că s-au stabilit câştigătorii licitaţiei de proiectare pentru două loturi din Autostrada Nordului Baia Mare – Suceava, un lot însă fiind contestat.

Ministrul a explicat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare, că pentru fiecare lot au fost trei oferte şi în maximum 10 zile se vor semna contractele pentru două loturi.

„Au fost trei oferte pentru fiecare tronson în parte, aceste oferte au fost analizate, s-a stabilit câştigătorul şi pentru lotul II şi lotul III şi anume Bistriţa – Vatra Dornei, Vatra Dornei – Suceva. Nu au fost contestaţii, undeva în maxim o săptămână, 10 zile vom semna contractul cu antreprenorul desemnat câştigător pentru a realiza documentaţia. Termen 18 luni pentru a o preda. Imediat ce predă documentaţia, scoatem la licitaţie execuţia. Finanţarea, aşa cum am spus, noi o propunem a fi realizată din fonduri europene”, a declarat Bode, citat de AGERPRES.

Potrivit acestuia, lotul I Baia Mare – Bistriţa a fost contestat, urmând ca acest contract să fie semnat anul viitor.

„Din păcate, pentru lotul I, cel care ne impactează pe noi şi ne interesează cel mai mult, este înregistrată o contestaţie. După ce se va încheia perioada de răspuns, mai întâi la CNSC, vedem dacă merge mai departe la Curtea de Apel cel care a făcut contestaţie, la începutul anului vrem să semnăm contractul de documentaţie şi pentru lotul I. De altfel, cea mai avansată porţiune din tot ce înseamnă Autostrada Nordului este drumul de legătură dintre varianta ocolitoare (a municipiului Satu Mare – n.r.) şi ieşirea spre Oar (frontiera cu Ungaria – n.r.). Acolo am semnat ordinul de începere şi am convingerea că se vor respecta termenele”, a mai spus Bode.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat în 20 noiembrie anul acesta legea care aprobă obiectivul de investiţii Autostrada Nordului Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava.

Legea intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021.

„Obiectivul de investiţii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. (…) Termenul de execuţie a obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi”, prevede actul normativ.

Ovidiu Petrovai

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

Director CNAIR: Joi, la ora 15.00, se deschide Drumul Expres care asigură legătura dintre Centura Oradea şi A3

Directorul general al CNAIR a precizat că, în viitor, acest sector de drum se va adăuga drumului expres Arad -Oradea pe coridorului de mare viteză care va asigura legătura rutieră între Marea Baltică- Marea Neagră şi Marea Adriatică.