Muzeul de Artă Timișoara a fost declarat muzeu de importanță națională și urmează să își schimbe titulatura. Anunțul a fost făcut în ședința de Guvern de vineri.

”Sunt încântat să aflu că Muzeul de Artă Timișoara a fost recunoscut ca muzeu de importanță națională și că va primi titlul de Muzeul Național de Artă Timișoara! Este un moment deosebit de important pentru echipa care a construit dosarul, pentru toţi colegii care au contribuit la acest succes. Patrimoniul și expoziţiile urmează să intre în circuitul național și să devină astfel mult mai cunoscute și apreciate de specialiști și de publicul larg din România și din întreaga lume”, a declarat directorul muzeului, prof. univ. dr. Victor Neumann.

Muzeul de Artă din Timișoara este una dintre instituțiile de referință pentru viața culturală, care oferă vizitatorilor adevărate comori artistice locale, naționale și universale. Cele șase expoziții permanente cu care își întâmpină vizitatorii – 1+1+1 & SIGMA în colecțiile Muzeului de Artă Timișoara, Pictură veche bănățeană, Icoane bănățene, Artă modernă românească, Corneliu Baba, Artă Europeană, alături de expozițiile temporare, oferă publicului o experiență culturală unică.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania