Muzeul Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare” oferă iubitorilor de artă șansa de a se bucura de mici surprize artistice grație unui calendar on-line denumit ”Până la Crăciun… cu Noi!”.

Cei care doresc să-l deschidă vor găsi în cutiuțele electronice pregătite pentru fiecare zi picturi din expoziția temporară ”Portretul în arta băimăreană”, curator dr. Ioan Anghel Negrean. Odată cu imaginea se vor derula și ghicitori și jocuri, toate pe fondul muzical pregătit de compozitorul băimărean Darie Nemeș Bota.

Calendarul este publicat pe blogul Muzeului Județean de Artă ”Centrul Artistic Baia Mare”, la adresa muzeuldeartabaiamare.wordpress.com, în secțiunea Până la Crăciun… cu Noi. Doritorii trebuie doar să caute căsuța care corespunde datei din ziua respectivă și să o deschidă printr-un simplu click. Fiecare căsuță devine activă la ora 00,00.

Unele căsuțe pot aduce ca premiu calendarul jubiliar al anului 2021, tipărit de Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» cu imagini ale lucrărilor sale.

Conceptul este inspirat de proiectul Europeana.eu, „Let’s light up December with Europeana Advent Calendar” și reprezintă o inițiativă a Uniunii Europene, care vizează digitizarea patrimoniului cultural european și sprijinirea inovării în domeniu.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania