Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia au desfăşurat marți opt percheziţii în judeţul Bihor, fiind vizate fapte de înşelăciune şi punere în circulaţie de bancnote contrafăcute.

Acţiunea a vizat membrii unei grupări care ar fi pus în circulaţie bancnote euro contrafăcute, cu prilejul achiziţionării de diverse bunuri.

Potrivit IPJ Alba, în perioada ianuarie – iulie 2020, membrii grupării ar fi abordat diverşi comercianţi, în special din zonele rurale ale judeţelor Alba, Bihor şi Hunedoara şi ar fi făcut cumpărături cu bancnote contrafăcute, pentru care ar fi propus schimburi valutare la cursuri avantajoase. Cu ocazia percheziţiilor, poliţiştii au ridicat telefoane mobile, cartele SIM precum şi diverse bunuri în legătură cu care există suspiciunea că provin din activităţi infracţionale.

La sediul poliţiei au fost conduse pentru audieri cinci persoane.

Acţiunea s-a desfăşurat sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni şi a beneficiat de sprijinul Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale.

La aceasta au luat parte şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bihor precum şi poliţişti de la Serviciile pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Alba şi Bihor.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania