Fostul internaţional Dan Petrescu, până de curând antrenor al echipei de fotbal CFR Cluj, a primit marţi, în cadrul unei ceremonii, titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj – “Clujean de Onoare”, din partea Consiliului Judeţean Cluj.

„Prin rezultatele obținute în cariera sa de sportiv și antrenor, Dan Petrescu a reușit să promoveze Clujul, activând asemeni unui veritabil ambasador al Clujului și al sportului clujean, capitala Transilvaniei devenindu-i treptat a doua casă. (…) Astăzi a sosit momentul să înmânăm acest însemn distinctiv și diploma aferentă de “Clujean de Onoare” domnului Dan Petrescu, recunoscând încă o dată că, prin intermediul rezultatelor sale, a reușit să pună definitiv județul nostru pe harta sportului mondial”, a declarat președintele administrației județene, Alin Tișe.

În vârstă de 52 de ani, Dan Petrescu este cel mai titrat antrenor din istoria grupării CFR Cluj, cu care a câștigat trei titluri consecutive de campioană a României – 2017/2018, 2018/2019 şi 2019/2020. Dan Petrescu a condus formaţia clujeană în două mandate, 10 iunie 2017 – 5 iunie 2018 şi 22 martie 2019 – 30 noiembrie 2020.

Clubul CFR Cluj a anunţat în 30 noiembrie rezilierea contractului cu Dan Petrescu.

Discursul laudativ din cadrul ceremoniei a fost susţinut de fostul internaţional Ioan Ovidiu Sabău.

“Când spui Dan Petrescu, te gândeşti la unul dintre cei mai mari fundaşi dreapta pe care i-a avut fotbalul românesc. Spusele mele sunt confirmate de realizările sale deosebite: aproximativ 100 de prezenţe în tricoul naţionalei de fotbal a României şi 12 goluri; 5 ani petrecuţi în tricoul lui Chelsea, cu care a cucerit Supercupa Europei, Cupa Angliei şi Cupa Cupelor. Fanii echipei engleze l-au poreclit ‘Super Dan’. Îl cunosc pe Dan de 35 de ani, s-a legat o prietenie frumoasă, o relaţie de respect”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

“Este un moment special din viaţa mea. Rar mi s-a întâmplat să fiu atât de emoţionat, dar sunt onorat să mă aflu aici. În afara succeselor pe care le-am avut pe teren împreună cu jucătorii, poate succesele cele mai mari au fost în afara terenului, unde am cunoscut nişte oameni fantastici. Mă gândesc la persoanele care au stat lângă mine şi la bine, şi la rău, domnii Ioan Rus, Cristi Panin, Neluţu Sabău, Emil Boc, care m-a încurajat când eram în spital cu coronavirus. Nu în ultimul rând, la domnul Alin Tişe, care s-a gândit la mine să-mi înmâneze această diplomă de cetăţean de onoare. Acest premiu este foarte important pentru mine. Sunt mândru că am lucrat pentru CFR Cluj, de la conducător până la masori. Fără ei, nu aş fi obţinut acest trofeu. Într-o zi, sper să mă întorc aici”, a declarat Dan Petrescu.

La finalul ceremoniei, Dan Petrescu a lăsat câteva gânduri în Cartea de Onoare a judeţului.

(FOTO: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA / Facebook)

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania