Liderul PNL Ludovic Orban a anunţat oficial miercuri seară, că Florin Cîţu este propunerea PNL pentru postul de prim-ministru. Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit miercuri, de la ora 18.00 în sistem de videoconferinţă şi a decis prin vot, cu o singură abţinere, să-l propună pe actualul ministru de Finanţe pentru a forma Guvernul. Ludovic Orban a relatat că a fost propunerea preşedintelui Klaus Iohannis ca fiecare să scrie separat, fără să vadă, propunerea de premier şi au scris amândoi acelaşi nume.

„A fost propunerea preşedintelui ca fiecare să scriem separat, fără să vedem, propunerea de premier şi am scris acelaşi nume. Nu este întâmplătoare această nominalizare. Va urma o perioadă dificilă în care e nevoie de o bună administraţie, e nevoie de credibilitate în faţa mediului de afaceri, partenerilor externi. Dl Cîţu a purtat negocieri cu parteneri internaţionali şi a reuşit să menţină ratingul de ţară într-o perioadă foarte dificilă pentru România. Dl Cîţu are în continuare multe soluţii”, a relatat liderul liberal. 

Orban a fost întrebat în legătură cu vehicularea numelui premierului interimar Nicolae Ciucă pentru postul de premier.”Vehicularea de nume de candidaţi nu îmi stă în fire. E o formă de respect faţă de colegii mei. Niciodată nu am prezentat mai multe nume de candidaţi pentru funcţii de miniştri, de premieri şi am preferat să fie decişi în forurile statutare, pentru că dacă vehiculezi nişte nume poate să nu le facă bine. S-au vehiculat nume care niciunul nu a plecat de la mine. În analiza făcută ne-am gândit la multe aspecte”, a precizat Orban.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania