fbpx
spot_img
8.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORDirecția Silvică Bihor a înființat primul magazin online din România care vinde...

Direcția Silvică Bihor a înființat primul magazin online din România care vinde lemn de foc

Publicat în

spot_img
spot_img

Direcţia Silvică (DS) Bihor a realizat, în premieră naţională, primul magazin online pentru vânzarea lemnului de foc către populaţie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Teodor Suciu.

Prin intermediului site-ului magazin-lemn.dsoradea.ro, populaţia judeţului poate să achiziţioneze, simplu şi rapid, lemn de foc de diferite esenţe, fasonat şi despicat la diferite lungimi (25 cm, 33 cm, 50 cm, 100 cm), cu asigurarea transportului la cerere, având posibilitatea de a plăti online, direct de pe card.

„Din câte am aflat noi este singurul magazin online funcţional din ţară. Mai există doar unul pe care însă nu se poate comanda. Deci, al nostru este primul care merge, să zic aşa. Practic, este o intrare pe piaţa comerţului electronic a Direcţiei Silvice Bihor, în dorinţa de a ne apropia de cetăţean, de partenerii noştri şi să evităm formalităţile birocratice, cu cereri, aprobări, între Direcţie şi centrul de ocol, de la ocol la depozit etc. Aşa mergem direct la punctul de desfacere a lemnului, asigurând transportul la domiciliu, potrivit comenzii”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Suciu.

Actualul director al silvicultorilor a menţionat că avea în gând acest magazin online încă din anul 2010, pe când era doar director tehnic în instituţie, însă pe atunci, se pare, că încă nu venise timpul variantei electronice.

Magazinul online oferă posibilitatea alegerii speciilor de lemn dorite. Preţurile sunt cuprinse între 273 lei/metrul cub la lemnul de foc de diverse specii tari (cvercinee – stejar, gorun, fag, carpen), cel de mesteacăn costă 226 de lei/mc, în timp ce lemnul de foc din diverse specii moi şi de răşinoase, cu o putere calorică mai mică, are preţul de 154 lei/mc. Fasonatul unui metru cub costă 23,8 lei.

Aplicaţia calculează automat costul transportului în funcţie de adresa de livrare precizată în formularul de comandă.

Lemnul de foc provine din pădurile de stat pe care DS le administrează, prioritar din cadrul Ocolului silvic Aleşd şi cele învecinate (Dobreşti, Marghita şi Remeţi), fiind rezultatul tăierilor de igienă, a curăţirii şi rărituri, precum şi din sortarea lemnului de calitate superioară provenit din tăieri de regenerare, produse principale.

Pentru ca marfa să fie cât mai aproape de potenţialii beneficiari, organizarea în teritoriu va fi îmbunătăţită în cursul verii viitoare, potrivit directorului Suciu, care ar vrea să înfiinţeze câteva depozite intermediare în judeţ, în primul rând în Oradea şi în alte trei-patru oraşe.

O altă iniţiativă a Direcţiei Silvice Bihor este deschiderea primului magazin cu produse ale pădurii – afine, măceşe, miere de albine, certificate bio şi păstrăvi. Inaugurarea lui va avea loc vineri, 11 decembrie, în Piaţa Decebal din Oradea.

(FOTO: magazin-lemn.dsoradea.ro)

Ioana Pop

Articole recente

Şedinţă specială de Guvern, joi, la Timişoara

Guvernul României se reunește în ședință la Timișoara

Icoane pe ouă de struţ încondeiate cu foiţă de aur şi argint, într-o expoziţie inedită la Muzeul Brukenthal

Vernisajul va avea loc vineri, de la ora 14,00, la Palatul Brukenthal din Piaţa Mare a Sibiului.

Cod galben de averse şi descărcări electrice în zone din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Caraş-Severin

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări nowcasting Cod galben

Scurgeri de hidrocarburi petroliere în Someşul Mic, la Cluj

pecialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj au fost sesizaţi de către comisari ai Gărzii de Mediu privind scurgeri de hidrocarburi petroliere în Someşul Mic.

Mai multe articole de același fel