Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat vineri că face parte din echipa de negociere pentru viitoarul guvern PNL – USR PLUS – UDMR.

„Voi fi în grupul de negociere pentru viitoarea guvernare a României. Nici nu mă gândeam, în urmă cu un an, că voi ajunge aici. Este o onoare să reprezint, la București, valorile și speranțele Timișoarei și Banatului. Le mulțumesc colegilor din Alianța USRPLUS care m-au propus și susținut.  Avem nevoie, mai mult ca oricând, de un executiv puternic și stabil și de o guvernare profesionistă, care să redea încrederea că politica poate genera soluții pentru oameni, aici și peste tot în țară. Sunt 4 ani în care putem să începem să reconstruim statul pe reguli clare, predictibile și drepte, pe respect și empatie față de cetățeni. În vremurile acestea de neliniște și de dezamăgire față de politică, reflectate în absenteism și în rezultatul votului, e o datorie să ținem drept drumul european al României. Aceasta a fost voința Timișoarei exprimată la locale și parlamentate și mă voi asigura că nu ne vom abate niciun centimetru”, a transmis Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Negocierile între PNL, USR-PLUS și UDMR pentru formarea coaliției de guvernare vor începe sâmbătă, potrivit HotNews.ro. PNL l-a propus pentru funcția de premier pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, propunere pe care UDMR a anunțat că o susține, în timp ce USR-PLUS a anunțat că îl va propune ca premier pe Dacian Cioloș la consultările de la Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis a invitat luni partidele la consultări la Cotroceni, în urma cărora va fi desemnat premierul.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania