Liberalul Nicolae Robu, fost primar al municipiului Timişoara, l-a criticat dur, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, pe Dominic Fritz despre care a spus că dă dovadă de “incapacitate crasă de a face faţă unor funcţii atât de grele”. Robu a susţinut că a lăsat o situaţie financiară foarte bună, “cea mai bună din ultimii mulţi ani”, iar recentele afirmații ale actualului primar despre ”greaua moștenire” nu sunt justificate.

“Eu am făcut predarea de mandat cu eleganţă, urându-i noului primar, pentru binele oraşului, să fie un primar mai bun ca mine! Dar… n-ai cu cine! Ce constat, cu gust amar, la o lună şi jumătate după acel moment este că noul primar şi noul viceprimar, în tot acest răstimp, fac dovadă de o incapacitate crasă de a face faţă unor funcţii atât de grele şi încearcă, dând dovadă de vicii mari de caracter, să şi-o acopere împroşcând permanent cu noroi în munca mea şi a sutelor de angajaţi ai Primăriei, aruncând în spaţiul public minciuni neruşinate”, şi-a început Robu mesajul pe pagina sa de Facebook.

Fostul edil a dat şi câteva exemple: “ba cu privire la ce-am făcut noi în privinţa fondurilor europene, aici profitând de faptul că cetăţenii n-au de unde să ştie tehnologia, adică: cronologia, etapele, bucătăria internă a procesului de accedere la banii europeni – noi, care am fost cei mai performanţi din ţară, câştigând finanţare de 570 milioane euro, pt 92 de proiecte! – (vă voi prezenta eu, în curând, din respect pentru dumneavoastră, stimaţi timişoreni, această tehnologie); ba cu privire la contractele de salubrizare – apropo: Timişoara a ajuns cel puţin la acelaşi nivel de necurăţenie la care a fost în acea perioadă de acum vreo doi ani, când, expirând contractele vechi şi schimbându-se sistemul, nu a venit nimeni la licitaţie şi am rămas aproape un an fără operator; ba cu privire la Colterm (societatea de termoficare – n.r.)”.

Nicolae Robu a arătat, în mesajul său, că a lăsat în urma sa o situaţie financiară foarte bună.

“O spun cu toată răspunderea: situaţia financiară pe care am lăsat-o este cea mai bună din ultimii mulţi ani din aceeaşi perioadă a anului! Dar, trebuie să ştii să fii ordonator de credite la acest nivel de Primăria Timişoara! Vă voi explica, în curând, cum stau lucrurile şi la COLTERM! O fac numai şi numai din respect pentru dumneavoastră, stimaţi timişoreni! Sunt extrem de ocupat cu ceea ce fac acum – şi fac cu mare plăcere! -, greu îmi găsesc timp să comunic cu dumneavoastră, dar, din respect pentru dumneavoastră, repet, dar şi să nu las minciuna să ia locul adevărului cu privire la ce-am făcut eu pt oraş timp de 8 ani, cu atâta dăruire, dăruire de viaţă, până la urmă, găsesc soluţii!”, a scris Robu.

Fostul primar a prezentat şi o listă cu ceea ce a moştenit, când a preluat mandatul de primar, în 2012, dar şi ce a lăsat moştenire noii administraţii.

“Comparaţi cu ce auziţi acum că au ca <grea moştenire> actualii! Şi urmăriţi ce vor face ei! RUŞINE! TRIST! Am crezut că avem de-a face cu alt gen de caractere şi cu alt nivel se competenţă! Vai şi-amar!”, şi-a încheiat Nicolae Robu mesajul.

Actuala administraţie se confruntă, în aceste zile, cu riscut de a fi oprită apa caldă şi încălzirea în oraş, din cauza datoriilor acumulate de Colterm, societatea de termoficare din Timişoara, de-a lungul anilor. Primarul actual, Dominic Fritz, a anunţat că a solicitat Guvernului României sprijin financiar în acest sens. Potrivit Prefecturii Timiş, Colterm mai are combustibil până marţi. De o eventuală întrerupere a apei calde şi a încălzirii ar fi afectate peste 50.000 de familii din Timişoara.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania