Mercedes-Benz Manufacturing Hungary îşi extinde în mod semnificativ fabrica sa din Kecskemét cu o nouă investiţie de 50 de miliarde forinţi (141,47 milioane euro). În urma investiţiei, compania va fi prima din Ungaria care va începe să producă maşini complet electrice, a anunţat, luni, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, la fabrica de la Kecskemét, în cadrul unei conferinţe de presă online transmisă pe pagina sa de Facebook.

Pentru investiţia de 50 de miliarde de forinţi, Guvernul ungar va acorda o subvenţie de 15 miliarde de forinţi (42,45 milioane euro), fiind astfel asigurat viitorul a peste 4.400 de locuri de muncă.

Péter Szijjártó a subliniat că una dintre cele mai mari şi mai moderne companii auto din lume a decis să facă o investiţie uriaşă, importantă în tehnologie de vârf, în Ungaria, acum când în industria auto din întreaga lume “nu se prea vorbeşte de investiţii noi”. Pentru aceasta, compania va construi şi o fabrică de caroserii şi va începe pregătirea tehnologică a fabricii din Kecskemét pentru producţia în serie a maşinilor complet electrice, a explicat politicianul. Ministrul a numit investiţia o piatră de hotar pentru uzina Mercedes din Kecskemét şi pentru economia ungară şi industria auto.

Toate acestea consolidează şi mai mult cooperarea economică ungaro-germană, germanii formând cea mai mare comunitate de investitori din Ungaria, o cincime din totalul investiţiilor străine din Ungaria având ca proveniență Germania.

Politicianul maghiar a explicat că este important că 60% dintre companiile germane care operează în Ungaria susțin că situaţia lor de afaceri se va îmbunătăţi anul viitor, ceea ce reprezintă o aşteptare încurajatoare în situaţia epidemică.

Christian Wolff, directorul executiv al Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., a afirmat că, la Kecskemét, va fi fabricat modelul EQB, adică autoturismul complet electric, iar producţia în serie a acestuia ar putea începe din ultimul trimestru al anului 2021. Noul model va avea premiera mondială în primăvara anului viitor. Noua fabrică, cu unitatea de presaj, anunţată în martie anul acesta, va începe să funcţioneze în anul 2022, a precizat specialistul.

”Ca urmare a performanţelor remarcabile ale celor 4 400 de angajaţi ai fabricii din Kecskemét, concernul a ales din nou fabrica din Kecskemét, care va juca un rol şi mai important în cadrul companiei”, a declarat Christian Wolff. Acesta a amintit că, în primăvară, din cauza epidemiei şi a întreruperii aprovizionării cu piese, producţia a fost oprită timp de o lună. În timpul pauzei forţate, până la sfârşitul lunii aprilie, au fost introduse o serie de măsuri de protecţie, iar din luna august producţia a fost reluată la capacitate totală.

Klaudia Szemereyné Pataki, primarul oraşului Kecskemét, a declarat că simte bucurie şi mândrie pentru noua investiţie, care va crea sute de noi locuri de muncă şi va face viitorul mai previzibil şi mai sigur pentru aproximativ 5 000 de familii.

În anul 2019, la fabrica din Kecskemét, au fost produse aproximativ 190 000 de maşini compacte Mercedes-Benz. În anul 2019, Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 3,7 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o
creştere cu 2,7% faţă de anul precedent.

Sursa: MTI

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania